C.Y., "Daha önce yüzyüze gelmediğim misafirim sandım. Bana tokat atıp gözlüğümü kırdı. Gözlüğümü yerde ararken, kolumdaki demir kordonlu kol saati bayanın elbisesine takıldı. Aramızda çok kısa süreli bir boğuşma oldu. Daha sonra da saatimin kordonu iç çamaşırına takılıp yırtmış. Ben gelecek bayan misafirim olmadığını anlayınca yanından ayrıldım" dedi. Mahkeme sanığı tahliye etmedi, duruşmayı erteledi.
Olay geçen Haziran ayında Bornova İlçesi’nde meydana geldi. Bir yıl önce eşinden ayrılan Ege Üniversitesi’nde çalışan C.Y., iddiaya göre saat 05.00 sıralarında yolda valiziyle yürüyen C.Y.’ye saldırıp genç kızı yere düşürdü, iç çamaşırını yırttı. Genç kız, kendisine cinsel saldırıda bulunan kişiyle bir yandan boğuşurken, bir yandan da bağırıp yardım istedi. Genç kızın bağırması üzerine panikleyen saldırgan C.Y., kaçmaya başladı. Polis ve vatandaşlar tarafından kovalamaca sonucu yakalanan şüpheli gözaltına alındı. Ekipler, mağdurenin yırtılan iç çamaşırının parçasını da olay yerine yakın yerde buldu. Adliyeye sevk edilen C.Y. tutuklandı.
’İÇ ÇAMAŞIRINA SAATİM TAKILIP YIRTTI’
Cumhuriyet Savcısı sanık C.Y. hakkında ’Nitelikli cinsel saldırı’ suçundan 15 yıl hapis cezası istemiyle ağır ceza mahkemesinde dava açtı. İzmir 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada ifade veren sanık C.Y. suçlamayı kabul etmedi. C.Y. kendisini şöyle savundu:
"Antalya’dan davet ettiğim S.K.’yı almak için garaja doğru yola çıktım. Servisle gelebileceğini düşünüp, yolda elinde valizle, sırtı dönük olarak giden, adını karakolda öğrendiğim benim beklediğim misafire benzeyen P.Y.’ye, seslendim. Duymayınca yanına yaklaştım, bayan arkasına dönüp beni görünce panikledi. Birden bağırmaya başladı. Bayan bağırınca ben de korktum. Bana tokat attı ve gözlüğümü kırdı. Bayanını kıyafeti kısaydı. Gözlüğümü yerde ararken, kolumdaki demir kordonlu kol saati bayanın elbisesine takıldı. Aramızda çok kısa süreli bir boğuşma oldu. Daha sonra da saatimin kordonu iç çamaşırına takılıp yırtmış. Ben gelecek bayan misafirim olmadığını anlayınca yanından ayrıldım. Çalışır durumdaki aracıma binip, oradan uzaklaştım. Ben zaten karakola gidip bayanın bana saldırmasından dolayı şikayetçi olacaktım. Ancak kendisi asılsız iddialarda bulunup, tacizde bulunduğumu iddia etmiş. Bana gelecek olan misafirimle daha önce yüz yüze gelmemiştim. Bir karışıklık yaşandı. Ben devlet memuruyum. Eşimden bir yıl önce ayrıldım. Psikolojik sorunlarım var. Çalışmış olduğum hastanede depresif rahatsızlık nedeni ile tedavi görmekteyim. İki çocuğum var. Onlara bakmak zorundayım."
’ÜZERİME YÜRÜYÜP BENİ YERE DÜŞÜRDÜ’
Mağdure P.Y. ise Antalya’dan bir arkadaşının yanına misafir olarak İzmir’e geldiğini belirterek şunları anlattı:
"Servisten indim. Yolda yürürken, arkamdan birinin geldiğini fark ettim. Bu kişi üzerime yürüyüp, beni yere düşürdü. Aniden üzerimde bulunan elbisenin altından elini sokarak taciz etti. İç çamaşırımı yırttı. Bağırıp yardım istedim. Aramızda itişme ve boğuşma yaşandı. Gözlüğünü alıp kırdım. Kaçmak istedi. Kolundan tutup buna engel olmak istedim. Ancak kurtulup kaçtı. Vatandaş ile polis koşturup yakaladı. Ben kendisini tanımıyorum. Şikayetçiyim"
Mahkeme heyeti, sanığın Manisa Ruh ve Sinir hastalıkları Hastanesi’nden gelen raporda, cezai ehliyetinin olduğunu belirtti. Mahkeme heyeti sanığın tahliye istemini reddederken, mağdure P.Y.’nin, olaydan ruh ve beden sağlığının bozulup bozulmadığının tespit edilmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderilmesine karar verip, duruşmayı erteledi.