Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda takımının mağlubiyeti üzerine gözyaşlarını tutamayan Fenerbahçe taraftarı, görüntülerinin bir yayın kuruluşunun reklamlarında kullanılması üzerine soluğu mahkemede aldı. Taraftar Ahmet Ziya Karayılan, maç esnasında yüzüne yansıyan saf ve samimi duygularının istismar edilerek reklam malzemesi yapıldığı iddiasıyla 21 bin TL tazminat istedi. Davalı şirket ise kamera kaydının anlık taraftar görüntüsü olduğunu, davacının talebi eğer kabul olursa bu durumda yayında görünen herkesin hak talep edebileceği belirtilerek davanın reddini istedi.

İstanbul Avcılar'da yaşayan A.Ziya Karayılan, İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi'ne yaptığı başvuruda bir yayın kuruluşunun reklamlarında üzgün ve ağlarken görülen görüntülerinin izinsiz kullanıldığını iddia etti. Karayılan, avukatı Sabri Dilaver aracılığıyla savcılığa sunduğu dilekçesinde 31 Aralık 2011 tarihinde son bulan "Hediye Yağmuru-12. Yılımızı birlikte kutlayalım" başlıklı kampanya reklamında Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadı'ndaki görüntülerinin izinsiz olarak kullanıldığını kaydetti. Ağlarken yüzüne yansıyan saf ve temiz duygularının reklam malzemesi yapılarak istismar edildiğini iddia eden Karayılan, bu nedenle sosyal çevresinde itibarını zedelediğini, alay konusu yapıldığını ve telafisi imkansız zararlar verdiğini, tedbiren durdurulması ile bin TL maddi, 20 bin TL manevi tazminat talebinde bulundu. Yayın kurluşu (Digitürk Platform İletişim Hizmetleri A.Ş.) adına davaya yanıt veren avukat Süleyman Talaş ise reklamda statta yer alan çok sayıda kişinin anlık görüntüsüne yer verildiğini, amacın maç sırasında taraftarların hallerinin tespiti olduğunu, rastlantı sonucu davacının da yer aldığını ancak ayrıntı olarak görüntüye dahil olmasının izin alınmasının gerektirmediğini kaydetti. Avukat Talaş, bu talebin kabul edilmesi halinde maçta görüntüleri yayınlanan herkesin tazminat talebinde bulunması gerektiğini ifade derek davanın reddini istedi. İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi'nde yapılan son duurşmada
bilirkişiden ek rapor alınmasına karar verdildi. Hangi tarafın haklı olduğuna önümüzdeki günlerde mahkeme karar verecek.