Bu­gün­kü Tür­ki­ye­'yi içi­me sin­di­re­mi­yo­rum diye açıklama yapan Tarık Akan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirdi:

"Şu ha­le bir ba­kın. Bü­yük dev­let ada­mı Ata­tür­k'­ün ma­ne­vi de­ğer­le­ri­ne he­men her gün ha­ka­ret edi­li­yor, kah­ro­lu­yo­rum. Ata­tür­k'­ü öz­lü­yo­rum. Emi­nim ki be­nim gi­bi dü­şü­nen mil­yon­lar­ca in­san var. Onun fel­se­fe­si­ni, kud­re­ti­ni, dev­let adam­lı­ğı­nı öz­lü­yo­rum. O bü­yük bir dün­ya li­de­riy­di."

BUNLAR MUSTAFA KEMAL'İN SAÇININ TELİ OLAMAZ

Ata­tür­k'­e sal­dı­rı­lar 1980 dar­be­si­ni fır­sat bi­len ke­sim­le­rin an­la­yı­şı­dır, tespitinde bulunan Akan, Atatürk'ü eleştirenler Mus­ta­fa Ke­ma­l'­in sa­çı­nın te­li da­hi ola­maz­lar, dedi.

Başbakan'a 'kral' benzetmesi de yapan Akan bakın neler söyledi:

"Ne ya­zık ki Ata­tür­k'­ün kur­du­ğu Tür­ki­ye Cum­hu­ri­ye­ti­'n­de bu­gün ken­di­ni kral zan­ne­den bir Baş­ba­kan ta­ra­fın­dan yö­ne­ti­li­yo­ruz. Tayyip de­mok­ra­si­den söz edi­yor ama de­mok­ra­siy­le il­gi­si bi­le yok. Tek ba­şı­na is­te­di­ği ka­rar­la­rı ve­ri­yor, uy­gu­la­tı­yor. Baş­kan­lık dü­şün­ce­si­nin al­tın­da ya­tan ger­çek bu­dur."