İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen 7. celseye aralarında Tatlıses'i vurdurttuğu iddiasıyla yargılanan Abdullah Uçmak'ın da aralarında bulunduğu 7 tutuklu sanık ile 1 tutuksuz sanık katıldı.

Duruşmada sanatçı İbrahim Tatlıses'in başından vurulmasına yönelik Adli Tıp Kurumu'ndan beklenen raporun mahkemeye ulaştığını belirten mahkeme başkanı raporda, Tatlıses'in kafasına isabet eden mermi sonucunda kafatasında çökme ve beyin kanamasının geliştiği, bunun da ölüme sebebiyet verecek şekilde yaralanmaya neden olduğunu belirtti. Mahkeme başkanı, merminin Tatlıses'in kafatasında kalıcı iz bıraktığının da raporda yer aldığını belirtti.

Duruşmada söz alan Abdullah Uçmak ise kendisine komplo kurulduğunu iddia ederek, “Beni bu olayın içine çekmeye çalışıyorlar. Basında hakkımda bir sürü haberler çıkıyor. Basın hakkımda kara propaganda yapıyor. Mahkeme ve savcılıkta buna alet oluyor. Benim bu olayla bir alakam yoktur. Tahliyemi istiyorum” dedi.
Uçmak'tan sonra söz alan tutuklu sanıklardan Murat Alagöz'ün avukatı Nesrin Hüseyinzade, müvekkilinin suçsuz olduğunu belirterek müvekkilim Abdullah Uçmakla yaptığı telefon görüşmesi aleyhinde yorumlanmamalıdır” diye konuştu. Bunun üzerine Abdullah Uçmak çok sert tepki göstererek yerinden kalktı. Mahkeme heyetinin önünde Uçmak “Böyle saçmalık olmaz, edepsizlik yapıyorsunuz, burayı İbo Show'a çevirdiniz. Mahkemeyi de kendinize bağladınız, lanet olsun size” diye bağırdı.

Bunun üzerine Uçmak mahkeme tarafından duruşma salonundan çıkarıldı. Uçmak'ı duruşmadan çıkartan mahkeme heyeti, sanık ve avukatların beyanlarını almaya devam etti. Sanıklar haklarındaki suçlamaları kabul etmeyerek tahliyelerini istedi. Mahkeme verdiği aranın ardından tutuklu sanıkların üzerine atılı suçun vasfı, mevcut delil durumu göz önünde bulundurarak tutukluluk hallerinin devamına hükmetti. Ayrıca mahkeme, mütalaasını hazırlaması için dosyanın savcılığa gönderilmesine karar verdi.