Baba tutuklandı ve davada sona gelindi. Tecavüzcü baba, üst sınır olan 30 yıl hapis yatacak.

Dursun C. ve G.C. Tokat’ta evlendiler. 1998’de kızları S., 7 yıl sonra oğulları D. dünyaya geldi. Aile 2004’te İstanbul’a göç etti, Esenyurt’a yerleşti. Baba kapıcılık yapıyor, eşi bir restoranda çalışıyordu. Çift 16 Eylül 2011’de kavga etti. 14 yaşındaki S.C., o gece annesine, “Karakola gidelim” diye ısrar etti. Anne nedenini sorunca, “Sana değil polislere anlatacağım” dedi.

BABA SERBEST KALDI

Hürriyet'te yer alan habere göre; Anne-kız polise gitti. Küçük S.C., polise 5 yaşından beri babasının tecavüzüne uğradığını söyledi. Çocuk bürodan polis ve psikolog çağrıldı. Baba Dursun C. gözaltına alınırken, S.C. yurda yerleştirildi. Dursun C. ertesi gün savcılık ifadesi sonrası, bırakıldı. Nedeni, S.C.’ye verilen bakire raporuydu.

ÇOCUĞU SUÇLADILAR

S.C. bir ay sonra anne ve babasına teslim edildi. Annesi iki çocuğunu alıp Tokat’a gitti. Tokat’ta amca ve babaannesi S.C.’yi yalancılıkla, iftira atmakla suçluyordu. Başka bir kadın doğum uzmanına götürülen S.C.’nin kızlık zarının esnediği ancak yırtılmadığı ortaya çıktı. S.C. durumu dayısına anlattı, kamera verilirse görüntüleyebileceğini söyledi.

SON ÇARE GİZLİ KAMERA

Manisa’da yaşayan dayı internetten aldığı, saatli gizli kamerayı İstanbul’a gönderdi. S.C., çeşitli nedenlerden birçok kez denese de başaramamasına rağmen, sonunda, 20 Kasım 2011’de babasının tecavüzünü görüntülemeyi başardı. Görüntüleri dayıya teslim etti. Anne ve dayı, görüntüleri polise götürdü. Baba Dursun C., tutuklandı.

SINIRIN DA ÜSTÜNDE CEZA

Bakırköy 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi, S.C.’nin 9 yıldır öz babası tarafından uğradığı tecavüzle ilgili davayı 1 yılda karara bağladı ve kanuna göre verilebilecek en yüksek cezaya hükmetti. Mahkeme, sanığı, babalık hak ve yetkisini kötüye kullanarak nitelikli cinsel saldırıdan önce 15 yıl, tehdit nedeniyle yarı oranında, zincirleme işlenen suç nedeniyle ikinci kez yarı oranında artırarak 33 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırdı. TCK 61/7 gereği nitelikli cinsel saldırı suçunun cezasının en fazla 30 yıl olması nedeniyle babanın cezası 30 yıl olarak belirlendi. Cezada herhangi bir indirime gidilmedi.