61SAAT HABER SERVİSİ-Trabzon’da bu yıl 14.’sü düzenlenen Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali  bugün başladı. 15 Mayıs Çaşamba gününe kadar devam edecek festivale Türkiye, Çin, Bulgaristan, Makedonya, Yunanistan, Gürcistan, Lübnan ve Romanya ile birlikte toplamda 8 ülke katılıyor. 

Festivalin açılış töreni ise Trabzon Atatürk Alanı’nda yapıldı. Burada ki törene Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve 8 ülkenin sanatçıları ile vatandaşlar katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan tören, sonrasında ise konuşmalarla devam etti. Konuşmaların ardından Halk Oyunları gösterisi sunulurken daha sonra ise festival yürüyüşü yapıldı.
Meydan parkında başlayıp, Uzun sokak istikametinden yapılan festival yürüyüşünde fesivale katılan ülkelerin bayrakları taşınırken, kuklalar ve tarihi dönemlere ait giysiler giyen sanatçılar da yürüdü.
Festivale katılan 8 ülkenin sanatçılarının da katıldığı yürüyüş, Trabzon Devlet Tiyatrosu Haluk Ongan Sahnesinde ise son buldu.
Bura da katılımcılara yöresel yemekler ikram edildi.

KAYNAK: 61SAAT.COM