KTÜ Prof.Dr.Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen konserde neredeyse boş yer yoktu.

Kemal Barış’ın sunduğu konsere başta Maçka Belediye Başkanı Ertuğrul Genç olmak üzere, Trabzon Belediyesi Meclis Üyesi Nusret Onur , sanatçı bestekar Bilge Özgen, Gazeteci Refik Karaağaçlı, Suat Kurtuldu, Ergin Ören, bir çok dernek başkan ve yöneticisi ile vatandaşlar katıldı.

Şef Özdemir Hafızoğlu yönetimindeki koro bestekar Bilge Özgen’in eserlerinden oluşan Hicaz, Kürdi, Hüzzam, Uşşak, Kürdili Hicazkar ve Nihavend eserlerden oluşan bir mozaik sundu. Solo eserlerde ise Burcu Melek, Tuğçe Taç, Salih Kazancıoğlu ve Gizem Sağlam birbirinden güzel eserler seslendirdi.

Ömrünü Türk Müziğine adayan ve sayısız eser kazandıran bestekar Bilge Özgen de şef Hafızoğlu’nun sürpriziyle  çıktığı sahnede seslendirdiği şarkılarla adeta kulakların pasını sildi. Muhteşem yorumuyla dikkat çeken Özgen dakikalarca ayakta alkışlandı.

Programın sonunda Özgen’e gecenin anısına TLYD Vakfı  adına Trabzon Belediyesi Meclis Üyesi Nusret Onur tarafından plaket, koro şefi Özdemir Hafızoğlu’na da dernek başkanı Kenan Atalay tarafından çiçek takdim edildi.

 Atalay yaptığı konuşmada salonu dolduran ve kendilerine her zaman destek veren sanat dostlarına, Türk Müziğine  ölümsüz eserler armağan eden bestekar Özgen’e, programı hazırlayan ve büyük emek sarf eden koro şefi Hafızoğlu’na, amatör yürekle profesyonelce çalışan korist, solist ve saz ekibi arkadaşlarına teşekkür ederek  bir dahaki konserde buluşma sözü verdi.