Yapılan resmi açıklamayla, "TNT Türkiye belirlenen iş planına göre performans ve büyüme göstermedi. Buna bağlı olarak, yapılan detaylı inceleme sonucunda dikkatle değerlendirilmiş bu karar alındı." denildi.

Time Warner'a bağlı olan TNT, 3 Mart 2008′de yayına başlamış. Efe Önbilgin'in kurup yönettiği kanal 4 yıllık performansı sonrasında bekleneni verememişti. Kanal 2011 yılını da büyük zararla kapatmıştı…

TNT'de çalışanların da işlerine sın verilirken, bir süre daha yayına devam edileceği bildirildi.

İşte yapılan resmi açıklama:

Turner Broadcasting System Inc. (Turner) bugün itibariyle TNT Türkiye kanalına ilişkin iş faaliyetlerini durdurduğunu açıkladı. Kanal, yayın akışı değişikliği ile birlikte yeni bir bildirime kadar yayına devam edecek.

TNT Türkiye belirlenen iş planına göre performans ve büyüme göstermedi. Buna bağlı olarak, yapılan detaylı inceleme sonucunda dikkatle değerlendirilmiş bu karar alındı.

Türk medya sektörünün bazı en yetenekli ve yaratıcı insanlarından oluşan TNT Türkiye ekibine hizmetleri için minettarız. Bu zorlu süreçten etkilenen tüm çalışanlara azami desteği sağlayacağız.

Cartoon Network ve CNN Türk kanalları her zamanki faaliyetlerini sürdürmeye devam edecek. Turner, Doğan TV ile 1999'da CNN Türk'ün kurulması ile başlayan uzun süreli ve değerli ilişkilerininin yanı sıra Türkiye'deki gelecek yatırımlarına olan bağlılığını sürdürüyor.

Turner, bu önemli pazardaki büyüme fırsatlarını araştırmaya devam edecek. (sabah