Trabzon'da arazinin engebeli yapısı ve coğrafyanın getirdiği diğer zorluklar insanları imarda doğaya karşı ilginç çareler üretmeye zorluyor. Doğu Karadeniz Bölgesi’nde de hem ev yapacak hem de yol getirecek uygun arazi olmaması nedeniyle vatandaşlar çokça sıkıntı çekerken ilginç çözümlerde bulmaya devam ediyor.





Trabzon’un Tonya İlçesi’nde bir caminin yanında bulunan tek katlı binada bunlardan bir tanesi. Tek katlı binanın altında camiye ulaşmak için kullanılan yol geçiyor. Hemen Tonya’ya giderken görülen ev vatandaşları hayrete düşürürken, daha önce de bundan daha uçuk fikirli evlerde ortaya çıkmıştı.
Rize’nin Gündoğdu Beldesi Veliköy’de bir evinden köy yolu geçiyor. Daha önce köy okulu olarak tasarlanan binanın yarısı, arazi yokluğu nedeniyle köy yolunun üzerinde bulunuyor. Binanın altından araçlar geçiyor. Bir süre okul olarak kullanılan bina taşımalı eğitim sistemine geçildikten sonra boş kalırken, kış aylarında kullanılmayan binada yaz aylarında köy çocuklarına Kuran-ı Kerim eğitimi veriliyor.


KAYNAK: 61SAAT.COM