Trabzon il genel meclisinde hayalindeki tablet bilgisayar hediye etti. Barış sürecine rastlayan bu buluşma Trabzon il genel meclisinde hoşgörü rüzgârları estirdi.

Trabzon İl Genel Meclisinde bugün duygusal anlar yaşandı, hoşgörü rüzgarları esti.

Başbakan R.Tayyip Erdoğan’ın partisinin Karadenizli Milletvekilleri ile yaptığı toplantıda Trabzon yetiştirme yurdunda kalan ve Van depremzedelerine biriktirdiği 61 lirasını bağışlayan Muhammet Demirci’den övgüyle bahsetmesi üzerine Van il genel meclisi, Demirci’yi ödüllendirmek istedi.




Ve Trabzon il genel meclisinde bu buluşma gerçekleşti.

Van il genel meclisinin Ak Parti grup başkanı Kemal Beydoğan ile BDP’li üye Ali Kılçık’ın hasın olduğu toplantıda iki meclis üyesi minik Muhammet ile bir araya geldi.

Trabzon il genel meclisi başkanı Haydar Revi, Van il genel meclisinin teklifi üzerine böyle bir buluşmayı gerçekleştirdiklerini belirterek “Muhammet, Başbakanımızın dediği gibi insanlık dersi verdi. Özellikle gündemdeki sürecin de başarıyla neticelenmesinde bu buluşma ülkemiz için çok önemli bir buluşmadır” dedi.

Van il genel meclisinin AK Parti grup başkanı Kemal Beydoğan Van depreminden sonra şehrin imarında Trabzonlu Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın gösterdiği cansiperane çalışma şevkine hayran olduklarını belirterek “Sayın Bayraktar her ne kadar sizin bakanınızsa bizim de dert ortağımız bizim de bakanımız” dedi. Beydoğan, Muhammet’in ortaya koyduğu insanlık örneğinin de Van’da taktir topladığını belirtti ve “Ayağına kadar gelip onu burada görmek ödüllendirmek bizim için onur olmuştur” şeklinde konuştu.

Van il genel meclisinin BDP’li üyesi Ali Kılçık ise özellikle gündemdeki sürece bu buluşmanın Trabzon’a gelmelerinin önemli bir katkı sağlayacağını belirterek “ Van depreminde ülkenin bir bütün olarak olaya sahiplenmesi ve Muhammet’in gösterdiği tavır inanın Van’da hepimizi duygulandırdı, geldik burada onu gördük yanaklarından öptük. Bu da bizim insanlık görevimizdi “dedi.




Trabzon il genel meclisi başkanı Haydar Revi, Vanlı iki meslektaşına Trabzonspor forması, keşan atkı, keşan şapka ile keşan masa örtüsü ve telkâri takunya hediye etti.

Mecliste toplantı başlamadan önce böyle bir buluşmadan haberdar olmadığını belirten bağımsız üye Azmi Köroğlu ise toplantı başlamadan meclisi terk etmesi de dikkat çekti.