TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, "Kastamonu, Van, Kars, Trabzon, Mersin, Kütahya, Afyon, Hatay, Adana, Erzincan gibi illerimizin turizm geleceği çok parlak. Yatırımcılar, bu şehirlerdeki turizm yatırımı fırsatını kaçırmasın" dedi.

TÜRSAB heyeti, Kastamonu’ya bir program gerçekleştirdi. Kastamonu Valisi Şehmus Günaydın’ın makamına, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy ve beraberindeki heyeti tarafından yapılan ziyarette, kentin henüz yeterince keşfedilmeyen bir turizm, tarih, kültür, doğa, sağlık, gastronomi hazinesi olduğu kaydedildi.  Türk turizminin dünya genelinde başarıyla ilerlediğini anlatan Ulusoy, "Türkiye, dünya turizminde ilk 5’in içinder. Türkiye'nin geleceği, turizmdir. Yatırımcılar otel yapmaya devam etsin" dedi.



Kastamonu’daki 1268 konağa, yerli ve yabancı yatırımcıları beklediklerini ifade eden Kastamonu Valisi Şehmus Günaydın, bu konakları yatırımcılara tahsis etmek için, her türlü kolaylığı sağlayacağını açıkladı.  Kastamonu ilinin tarihi, kültürel, doğal zenginliğiyle dünyada herkesin muhakkak görmesi gereken bir şehir olduğunu vurgulayan Günaydın, şunları söyledi:

İlimizde, tarih, kültür, doğa, tarih, gastronomi, mağaralar, kanyonlar, şelaleler gibi geniş bir yelpazede, henüz yeterince keşfedilmeyen ciddi bir potansiyel var. Kastamonu’nun potansiyelini, yurtiçi ve yurtdışı fuarlarda daha aktif tanıtmak için, turizm atağına geçtik. Berlin, Londra, Dubai, Japonya gibi dünyanın her yerindeki fuarda, bugünden itibaren Kastamonu’yu göreceksiniz"

Kastamonu’nun önümüzdeki 5 yıl içinde, yerli ve yabancı turistler tarafından daha fazla talep göreceğini kaydeden Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, belediye bütçesinin yüzde 50’sini, kültür ve turizme ayırdıklarını açıkladı. Kentin tarihi konaklar cenneti olduğuna da işaret eden Başkan Tahsin Babaş, şuana kadar 20’ye yakın kültür ve turizm projesi yapıldığını ve yapılmaya devam edeceğini belirtti.

Taşköprü İlçesi’ndeki Pompeiopolis Antik Kenti’nin kazı çalışmalarının hızlanması için, ilk etapta TÜRSAB, Kastamonu Valiliği ve ilgili kurumlar tarafından 100 bin TL kaynak aktarılacağı açıkladı.

Ayrıca Osmanlı döneminin sembol eserlerinden 1506 yılında yapılan Kastamonu Nasrullah Camii’nin, sponsor Gür Yapı tarafından gerçekleştirilecek restorasyonunun, protokol imza töreni de gerçekleşti. Törende, önümüzdeki yıl tamamlanması hedeflenen restorasyona, ortalama 4 milyon TL yatırım yapılacağı belirtildi.