Hatay'daki Suriyeli sığınmacıları ziyaretinden sonra Ankara'ya geçen ünlü aktris Angelina Jolie, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ve Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ile görüştükten sonra Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile bir araya geldi.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiseri Antonio Guterres'in de katıldığı görüşmede Jolie, Türk halkına ve hükümetine teşekkürlerini ileterek, "Burada gördüklerimi gideceğim her yerde iyi bir örnek olarak anlatacağım" dedi.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği Özel Temsilcisi Jolie de görevinin, dikkati Suriye halkının yaşadıklarına ve bu zor dönemdeki dayanışma ihtiyacına çekerek, uluslararası alanda farkındalık oluşturmak olduğunu söyledi.

Türkiye'nin Suriye halkına yönelik şeffaf, iyi niyetli ve cömert gayretlerinin kendi işini çok kolaylaştırdığını, Türk halkının misafirperverliği ve Suriye halkıyla güçlü dayanışması için derinden müteşekkir olduğunu vurgulayan Jolie, Türkiye'deki kamplarda gördüklerini gideceği her yerde çok iyi bir örnek olarak anlatacağını kaydetti.

Türkiye'nin Suriye'den gelen sığınmacılara geçici koruma sağladığını söyleyen Gül ise zor durumdaki insanlar için yapılanların, insanlığa karşı borç olduğunu belirtti.

Gül, Özel Temsilci Jolie'nin küresel düzeyde yerlerinden edilmiş insanlar için yaptıklarının tüm insanlık için ilham kaynağı olduğunu belirtti.