6 Nisan'da çöken köprü nedeniyle çaya düşen minibüste hayatını kaybeden 10 kişi arasında yer alan aracın sahibi İsmail Örenbaş'ın Antalya'da yaşayan oğlu Mustafa Örenbaş, minibüsün hurdasını bir internet sitesi üzerinden satışa sundu.

İlanda, hasarlı fotoğraflarını yüklediği 2004 model aracın alt aksamının sağlam olduğunu belirten Örenbaş, hurda belgesi bulunan minibüs için 7 bin lira fiyat belirledi. Mustafa Örenbaş, araçta yaşamını yitirenlerin hepsinin yakınları olduğunu belirterek, facianın ardından herkes gibi büyük üzüntü yaşadıklarını söyledi. Minibüsü kullanan babasının da olayda yaşamını yitirdiğini aktaran Örenbaş, ''Araç facianın ardından bir otoparka çekildi. Minibüsü tamir ettirmeyi düşünmedim. Hurda belgesi alarak satışa çıkarttım. Bize ve ilçeye kötü anıları hatırlattığından bir an önce aracı elimizden çıkartmak istiyoruz'' diye konuştu.

KÖPRÜNÜN ÇÖKMESİYLE YAŞANAN HÜZÜNÇaycuma'da, 6 Nisan'da Filyos Çayı'nın üzerindeki köprünün bir bölümünün çökmesi sonucu içinde 10 kişi olan minibüs ile 5 yaya suya düşerek, akıntıya kapılmıştı.

Faciadan 6 gün sonra köprünün yaklaşık 200 metre uzağında bulunabilen minibüsün içinden 3 kişinin cesedi çıkmış, diğer yolcuların akıntıya kapıldığı belirlenmişti.

Arama çalışmaları kapsamında suya düşerek kaybolan 15 kişiden ancak 10'unun cesedine ulaşılmıştı. Faciada kayıp olan 5 kişiyi arama çalışmaları ise halen sürüyor.