16 yaşındaki G.A., babasının 3 yıl önce annesine şiddet uygulamaya başladığını, sık sık 'Senin yüzünü keser tanınmaz hale getiririm' diyerek tehdit ettiğini söyledi.KAHRAMANMARAŞ'ın Elbistan İlçesi'nde oturan işsiz 40 yaşındaki İ.A., iddiaya göre eşi 32 yaşındaki S.A'nın eşi burnunu, dudağını ve vücudunun çeşitli yerlerini bıçakla kesip, iki kolunu da kırdı. Eşine şiddet uyguladığı suçundan daha önce 3 ay süreyle 'Evden uzaklaştırma' cezası verilen İ.A., şikayet üzerine gözaltına alındı, sorgusunun ardından Cumhuriyet Savcısı tarafından serbest bırakılınca ortadan kayboldu.Elbistan İlçesi'nin Yunus Emre Mahallesi'nde oturan 4 çocuklu İ.A. ve S.A. çifti arasında son 3 yılda geçimsizlik başladı. Evinde çocuk bakarak geçimini sağlayan S.A. ile işsiz eşi İ.A., arasında sık çıkan tartışma geçen aylarda kavgaya dönüştü. Eşi tarafından dövülen ve yüzü gözü şişen S.A.'nın şikayeti üzerine gözaltına alınan İ.A.'ya 3 ay 'Evden uzaklaştırma' cezası verildi. Ancak, en büyüğü 16 yaşında olan çocukları, eve gelmeyen babalarının dönmesi için annelerine baskı yaptı. Baskılara dayanamayan S.A., 14 Ekim'de eşini eve aldı. Aralarında tartışma nedeniyle eşiyle konuşmayan S.A., 21 Ekim akşamı çocukları uyuduktan sonra ceviz kırmaya başladı. Bu sırada mutfağa giden İ.A., iddiaya göre eline aldığı bıçakla önce ceviz kıran eşinin başını yere vurmaya başladı. Ardından da kendinden geçen S.A.'nın saçını derisiyle birlikte kesti. Hızını alamayan öfkeli koca İ.A., eşinin burnunu, daha sonra dudağını yukarından çenesine doğru kesti. Ardından da eşinin vücudunun çeşitleri yerlerine kesikler atıp iki kolunu da kırdı. Anneleri S.A.'nın çığlıklarını duyan çocukları odaya girdiklerinde babalarını elinde bıçakla annelerini de kanlar içinde görünce polisi arayıp yardım istedi. İ.A., evden kaçarken gelen ambulansla Elbistan Devlet Hastanesi'ne götürülen S.A., ilk tedavisinin ardından Kahramanmaraş Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Ameliyata alınan S.A.'nın burnu ve dudağı estetik operasyonla dikildi, kırılan kolları alçıya alındı.

SERBEST BIRAKILDI

Şikayet üzerine Elbistan'da yakalanan İ.A., ifadesinin alınması ardından Cumhuriyet Savcılığı'na sevk edildi. İfadesinde, "Eşim sabahtan akşama kadar geziyor, çocuklarıma bakmıyordu. Bir anlık sinirle yaptım. Pişmanım" dediği belirtilen İ.A., Cumhuriyet Savcısı tarafından serbest bırakıldı. Kahramanmaraş Devlet Hastanesi'ndeki tedavisinin ardından 23 Ekim'de taburcu edilen S.A. ise, Elbistan'daki evine getirildi. Dudağı kesik olduğu için pipetle sıvı gıdalarla beslenen kadının konuşmakta zorlandığı gözlendi.

"YÜZÜNÜ KESER, SENİ TANINMAZ HALE GETİRİRİM"

Yaşadıkları şoku üzerlerinden atamayan çiftinin en büyük çocuğu 16 yaşındaki G.A., babasının 3 yıl önce annesine şiddet uygulamaya başladığını, sık sık 'Senin yüzünü keser tanınmaz hale getiririm' diyerek tehdit ettiğini söyledi. G.A., olay günü babası ile annesinin arasında herhangi bir tartışma çıkmadığını belirterek şunları anlattı: "Babam, anneme şiddet uyguladığı için şikayetçi olmuştuk. 3 ay evden uzaklaştırma cezası verildi. Ancak kardeşlerim babamın eve dönmesini çok istedi, annem de onları kıramadı. Babam 14 Ekim'de eve geldi, bakışları donuktu, anneme bir şeyler yapmasından korkuyorduk. Bu yüzden anneme sık sık, 'Anne babamın bakışları iyi değil, sana bir şey söylerse konuşma, tartışma' diyordum. Olay günü okula gideceğimiz için erken yattık. Bir tartışma olmadı, sonra kardeşim çığlıklarıyla uyandım. Annem kanlar içindeydi, babamın elinde bıçak vardı. Babam kaçtı, polis çağırdık. Annemi hastaneye götürdüm. Babam, annemin saçlarını derisiyle birlikte kesmiş. Dudağını yukarıdan çenesine doğru kesmiş. Burnunu kesmiş, sırtında kesikler var. İki kolu da kırık. Annemi sıvı gıdalarla beslemeye çalışıyoruz. Babamdan da şikayetçiyiz." Babasının annesine bilinçli olarak zarar verdiğini ileri süren G.A., "Babamın şu anda nerede olduğunu ve ne yaptığını bilmiyoruz. Tekrar anneme zarar vermesinden korkuyoruz. Annemi bu hale getiren babam, hala elini kolunu sallayarak geziyor" diye konuştu