İzmir'de tedavi gördüğü hastanede vefat eden Türk Halk Müziği sanatçısı ve söz yazarı Neşet Ertaş'ın, memleketi Kırşehir'de toprağa verileceği bildirildi.

Ertaş'ın menajeri Gülsüm Sarıkaya, yaptığı açıklamada, Ertaş'ı kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını belirtti.

Sarıkaya, Neşet Ertaş'ın halk ozanı olan babası Muharrem Ertaş'ın Kırşehir'deki mezarının yanına defnedilmek istediğini dile getirerek, ''Ertaş, babasının yanına defnedilmek istediğini söylemişti. Cenaze Kırşehir'de toprağa verilecek'' dedi.

"Babamın Avucuna Defnedin"

Neşet Ertaş'ın oğlu Hüseyin Ertaş da yaptığı açıklamada, acılarının çok taze olduğunu söyledi.

Babasının Türkiye'ye malolmuş bir sanatçı olduğunu kaydeden Ertaş, ''Bizim babamızda ama Türkiye'nin abisi, babası, kardeşiydi. Cenazesini Kırşehir'e götüreceğiz. Babam, Babası Muharrem Ertaş'ın yanına defnedilmeyi istemişti. En kısa zamanda cenazeyi götüreceğiz'' dedi.

Neşet Ertaş'ın kardeşi Necati Ertaş ise abisinin Kırşehir'de defnedileceğini kaydederek, ''(Babamın avucuna defnedin) demişti'' ifadelerini kullandı.

Mezarı Hazırlanıyor



Neşet Ertaş'ın, memleketi Kırşehir'de hüzün var. Kırşehir Belediyesi, sanatçının babası Muharrem Ertaş'ın mezarının da bulunduğu Bağbaşı Mezarlığı'ndaki mezar açma çalışmalarını sürdürüyor. Sanatçının, Başbaşı Mahallesi'nde 16 yıl yaşadığı evde de bakım yapılıyor.

Neşet Ertaş’ın cenazesinin yarın doğduğu Kırşehir’e getirilecek ve Cacabey Camii’nde kılınacak namazın ardından Bağbaşı Mezarlığı’ndaki babası Muharrem Ertaş’ın yanına defnedilecek.