Edirne'de 1,5 yılda evi 7 kez soyulan vatandaş, hazırladığı el ilanlarına, ''Hırsız kardeşim, çalınacak bir şeyim kalmadı, bilgin olsun'' yazarak, sokakta vatandaşlara dağıttı.

Edirne'de 1,5 yılda üst üste yaşadığı hırsızlık olayları nedeniyle mağdur olan Arif Pınar, yaptığı açıklamada, yaşanılan hırsızlık olaylarında pek çok değerli eşyasını kaybettiğini belirterek, olaylardan psikolojik olarak da etkilendiğini söyledi.

Hırsızlara karşı çok önlem almasına rağmen, başa çıkamadığını anlatan Pınar, ''Kapıları demirden yaptırdım, pencerelere parmaklık taktırdım ama hırsızlarla baş edemedim. 1,5 yılda 7 kez evim soyuldu. Beyaz eşyalarım, motosikletim, otomobilim hepsi gitti. Yeni evlendiğim eşimin ziynet eşyaları, odunlarım, sobalarım... İnanın çalınacak bir şeyim kalmadı. Hırsızlar çete gibi, küçük çocukları çalıştırıyorlar, sabah namazlarına gidemez oldum, akşamları baltayla yatıyorum'' dedi.

''Eşim korkudan evi terk etti''


Pınar, yaşanılan hırsızlık olaylarına çok içerlediği için broşür hazırlattığını ifade ederek, ''Evde ısınacak bir şeyim yok. Bir tek eşyam, komşuların verdiği televizyon. Bir matbaada broşür bastırdım ve 'Hırsız kardeşim, çalınacak bir şeyim kalmadı bilgin olsun' diye başladım. Altına da cep telefonu numaramı yazdım, belki çalan hırsız insafa gelir de eşyalarımı getirir diye'' şeklinde konuştu.

Dağıttığı broşürler nedeniyle Edirne Emniyet Müdürlüğü ekiplerince ifadesinin de alındığını belirten Pınar, hırsızlıklarla ilgili gerekli mercilere başvuru yaptığını kaydetti.

Arif Pınar'ın dağıttığı broşürde, şu ifadeler yer alıyor:

''Hırsız kardeşim, çalınmadık hiçbir şeyim kalmadı bilgin olsun. Eşim korkudan evi terk etti. Ne olur bana haber ver, yalvarıyorum. Cep numarama ödemeli yap ben seni ararım. Hırsız kardeş, sana masraf olmasın. Konuyla ilgili şikayet dilekçem valilik makamındadır cevap bekliyorum.''