Avrasya'nın en büyük bilişim, teknoloji ve iletişim platformu CeBIT Bilişim Eurasia, CeBIT Sinerji Zirvesi ve CeBIT Global Conferences dün kapılarını açtı. CeBIT Bilişim Eurasia'nın ilk gününe Vestel damgasını vurdu.

İÇ PİYASADA SATIŞA SUNULACAK

Vestel, ilk tanıtımını Eylül ayında Berlin'de yaptığı 110 inçlik ultra HD LED televizyonu ve 10 inçlik tabletini görücüye çıkardı. Vestel'in iki hafta sonra iç piyasada satışa sunacağı tabletin fiyatı 500-600 lira aralığında olacak.

TAMAMEN YERLİ İLK TABLET

Vestel İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan, "Yalnızca Türkiye'de değil dünyada da teknolojinin lider kuruluşu olma iddiamızı sürdüreceğiz. Daha önce Milli Eğitim Bakanlığı'na Fatih Projesi kapsamında 49 bin adet tablet verdik. Şimdi ilk kez tasarımı ve üretimi tamamen Türkiye'de yapılan tabletlerimizi tüketicilerin beğenisine sunacağız" ifadelerini kullandı.

'ARALIK AYINDA SATIŞA SUNACAĞIZ'

Vestel'in Avrupa'da tablet tasarım ve üretimi yapan ilk ve tek firma olduğunu vurgulayan Erdoğan, "10 inç tabletimizin aynı anda 4 işlem yapabilen işlemcisi, geliştirilmiş arka kamerası ve IPS Full HD ekran kalitesi ile müşterilerimize daha hızlı ve keyifli internet deneyimi sunuyoruz. Yeni tabletimizi Aralık ayında satışa sunacağız. Bu alanda da iddialıyız. Biz üretimde milyonları konuşan bir şirketiz. Tablette de hedefimiz aynı."diyerek hedeflerinden bahsetti.