Bakırköy 7. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Ahmet Kırdak ile eşi tutuksuz sanık Hatice Kırdak katıldı. Duruşmada söz alan Ahmet Kırdak, çocuğuna vurmadığını, darp etmediğini belirterek suçlamaları reddetti. Sanık Hatice Kırdak da beraatini talep etti.

Mahkeme heyeti, sanık Ahmet Kırdak’ın, "canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten kendisini savunamayacak kişiyi öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasına, sanığın duruşmalardaki iyi hali sebebiyle cezanın müebbet hapse indirilmesine karar verdi. Sanık Hatice Kırdak hakkında Adli Tıp Kurumu’ndan, suça karşı ceza sorumluluğunun tam olmadığına dair rapor alındığını belirten mahkeme heyeti, sanık için cezaya yer olmadığına, yüksek güvenlikli bir sağlık kurumunda koruma ve tedavi altına alınmasına hükmetti.

-İddianameden-

Bakırköy Cumhuriyet Savcısı Raif Bıkmaz tarafından hazırlanan iddianamede, 11 Ocak 2011’de, Bağcılar Çınar Mahallesi’ndeki bir evde oturan Ahmet Kırdak’ın, sürekli ağladığı gerekçesiyle kafasına biberonla vurduğu 6 aylık kızı Sudenaz’ı öldürdüğü ve anne Hatice Kırdak’ın ihbarı üzerine gözaltına alındığı anlatılıyordu. İddianamede, Ahmet Kırdak hakkında "canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten kendisini savunamayacak kişiyi öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis, Hatice Kırdak hakkında da "suça iştirak" ve "bebeğe karşı koruma ve gözetim yükümlülüğünü yerine getirmemek" suçundan 25 yıl hapis cezası isteniyordu.