CNN Türk ekranlarında yayınlanan Mesut Yar ile Burada Laf Çok programına konuk olan Öyle Bir Geçer Zaman Ki 'nin Kenan'ı Hüseyin Avni Danyal, bazı Yeşilçam oyuncularını çok kızdıracak açıklamalarda bulundu.

Dizi setinde çok sevilen ve herkesin babası olan Danyal, 'Genç kuşağa mümkün olduğu kadar yardımcı ve destek olmaya çalışıyorum, her anlamda. Çünkü ben bunun eksikliğini çok hissettim ' dedi.

'KENDİ SESİYLE OYNAMAYAN OYUNCUNUN YARISI YOKTUR '

Yeşilçam 'daki bazı eski oyunculukları beğenmediğini söyleyen usta oyuncu, 'Mesela 60 'lı yılları. Çünkü bugünün anlayışıyla baktığımda bana inandırıcılıktan uzak geliyor. Rol kesme ve hep mi birbirinin aynıdır. Planlar olsun, baş hareketleri olsun, dönüşler olsun, konuşma jargonları olsun... Hep mi aynı olur. Kendi sesiyle oynamayan oyuncunun zaten yarısı yoktur. Bütün kadınları hep bir kişiden dinledik. İnsan karakterinin çok önemli bir özelliğidir ses karakteri, sesin yapısı, sesi kullanma şeklin, tonlaman, melodin. O oyuncular bu yok ' şeklinde konuştu.

Günümüzde müthiş oyuncular olduğunu söyleyen Danyal, o oyuncuları tiyatroda da görmek istediğini söyledi.

'JÖN - KARAKTER KAVRAMLARINA GİRERSEM AĞIR KONUŞURUM '

Hüseyin Avni Danyal, jön ile karakter oyuncusu ayrıştırmasına ilişkin de konuştu. 'Böyle bir ayrım yok, var mı? ' ifadesini kullanan Danyal, 'Bu kavramlara girmeyeyim biraz ağır konuşabilirim. Oyunculuk diye bir şey vardır. Bazı oyuncular bildim ki; adam halkın alt kesiminden, hamal, dilenci vs. bir karakter oynamaz. Hep salon adamı oynar, niye? Bunun neresi oyunculuk? ' diye konuştu.

'KIVAÇ TATLITUĞ STAR DEMEK KIVANÇ'A HAKSIZLIK OLUR '

Star sıfatının da biraz müzikle ilgili bir şey olduğunu söyleyen sevilen oyuncu, 'Oyunculukta starlık bana magazinsel bir şey geliyor. Tarkan 'a starlık yakışıyor da Kıvaç Tatlıtuğ star demek, Kıvanç 'a haksızlık olur. Çünkü seyrediyorum güzel işler yapıyor, iyi oynuyor. Ona star demek benim gözümde biraz düşürüyor. Bizde star oyunculuk magazinsel kullanıldığı için sevmiyorum ' ifadelerini kullandı.