Gümüşhane'nin Torul ilçesine bağlı Zigana Dağı'nda, çığ düşmesi sonucu hayatını kaybeden Trabzon Tenis Dağcılık Kayak İhtisas Kulübü (TEDAK) üyesi 10 dağcının törenle anılacağı bildirildi.

Gümüşhane Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (GÜDAK) Başkanı Mustafa Akbulut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Zigana Dağı'nda 2009 yılında meydana gelen çığ faciasında ölen dağcıları anmak için TEDAK ile ortak anma programı düzenleyeceklerini belirtti.

TEDAK'ın 21 Ocak Cumartesi günü, ölen dağcılar için Trabzon kent merkezinde yapılan anıta çelenk koyarak saygı duruşunda bulunacağını ifade eden Akbulut,

"22 Ocak Pazar günü ise Zigana Dağı'ndaki anıta her iki kulüp üyesi sporcuları olarak çelenk koyarak saygı duruşunda bulunacağız" dedi.

Gümüşhane'nin Torul ilçesine bağlı Zigana Dağı'nda, 25 Ocak 2009'da yürüyüşe çıkan TEDAK üyesi 17 kişi, çığ altında kalmıştı.

Olayda, Burçak Sevim, Davut Akdeniz, Erhan Terzi, Özlem Timurcuoğlu, Hüseyin Karaosmanoğlu, Gülhanım Piyale, Yasemin Aktaş, Hasan Ali İsoğlu, Dursun İnan olay yerinde, Hüsniye Sarıbıyık da tedavi gördüğü Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesinde hayatını kaybetmişti. Çığda, Rahmi Keleş, Yonca Yılmaz, Elmas Aykaç, Ural Ayar, Hasan Anahar, Hasan Çiftçi ve Emel Şimşek de yaralanmıştı.

Gümüşhane Valiliğince Zigana Dağı'nda hayatını kaybeden TEDAK üyesi 10 dağcı için anıt yaptırılmıştı.