Yusuf Namoğlu’nunki timsah gözyaşı

Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında oynanan Galatasaray-Trabzonspor maçında, maçın sonucundan çok hakem ve hakemin maça olan etkisi konuşuldu. Evet Galatasaray maça tam kadro çıktı, evet Trabzonspor maça çoğu as oyuncusundan yoksun çıktı.

Galatasaray her ne kadar Trabzonspor'u yenmiş olsa da, adil bir yönetimin olmadığı bariz ortada. Hakem Ümit Öztürk saha yönetimindeki hakimiyetini kaybedince, maçın seyrini de kaderini de değiştirmiş oldu.

Trabzonspor'un verilmeyen penaltısını adil bir şekilde vermiş olsaydı, belki de maç çok farklı sonuçlanacaktı. Elbette maç sonucuyla ilgili kesin bir yargıya varamayız fakat, göz göre göre çalınmayan düdükler, puan cetvelini ve bordo-mavili kulübü bir hayli etkiliyor.

TFF ve MHK görevlerini kesinlikle yerine getiremiyor. Her hatada ''önümüze bakacağız'' mesajı vermek yerine, hatadan önce önlem almak ve kangrenli parmağı kesmek gerekiyor.Yoksa daha çok canlar yanacak.

MHK başkanının istifası yetmez, TFF’de etmeli

MHK başkanı Yusuf Namoğlu'nun istifası ise kesinlikle hiçbir şeyi değiştirmeyecek. Yerine kim gelirse gelsin, Federasyon değişmediği sürece, yalnızca koltukta yer doldurmaktan başka bir işe yaramayacak.

Ümit Öztürk'e gelince, en fazla bir ay düdüğünü asacak ve sonra hiçbir şey olmamış gibi hayatına devam edecek.. Bu federasyon 3 Temmuzu aklamış bir federasyon, Ümit Öztürk'ü mü aklamayacak?

VAR sistemi, hakemelerin sahada yetersiz olmalarından dolayı var. VAR'a rağmen doğru karar veremeyen hakem, nasıl bir hakemdir, o da toplum vicdanına kalmış.

MHK Başkanı Namoğlu timsah gözyaşlarını kendine saklasın

İstifa kararı alan MHK Başkanı Yusuf Namoğlu yaptığı açıklamada, "Son damlayı taşıran Trabzonspor maçı oldu. Monitöre bakıp yanlış karar verme olayı hazmedebileceğimiz olay değildi” diyerek timsah gözyaşı dökeceği yerde MHK olarak gerekeni yapmalıydı. Galatasaray -Trabzonspor maçının hakem skalalı Ümit Öztürk’ten düdüğünü duvara asmasını söyleyebilirdi. Hadi onu yapamadın çektiği tepkiye karşı yeni bir maç verilmeyecek olduğunu açıklayıp en azından dinlendirilebilirdi.

Zira, Merkez Hakem Kurulu Başkanı Yusuf Namoğlu  Türkiye'de tartışılmaya devam eden Video Hakem Sistemi konusunda 4-5 ay önce yaptığı açıklamada 'VAR sisteminde Almanya ve İtalya'dan iyi durumdayız' diyen Yusuf Namoğlu, "VAR'da hata yapan bir iki hakem arkadaşımız oldu, bunlar dinlenecekler" ifadelerini kullandı.

Şimdi o sözlerinin gereğini yapmayarak giderayak TV ekranlarına çıkıp Galatasaray-Trabzonspor maçında yaşanan olaylar sonrasında bırakma kararı aldıklarını ifade etmesi düşündürücüdür.

Kaldı ki; bu tür hatalı yönetim sergileyen hakemler en az 4 -5 hafta dinlendirilip ardından ise alt liglerde görev aldırılırdı.

Şimdi size haykırıyorum ey MHK Başkanı Yusuf Namoğlu, elinde yetki varken hakem hakkında hiç yaptırımda bulunma sonra o hakemi bahane ederek istifa et. Yemezler Namoğlu…