Balıkesir’in Edremit ilçesine bağlı Kadıköy beldesinde bir inşaatın üzerine çıkarak intihar etmek isteyen genç, Belediye Başkanı Hasan Özel’in çabalarıyla ikna edildi.

Beldenin Eroğlan Mahallesi’nde yapımı devam eden 3 katlı bir bina inşaatının üstüne çıkan genç, akrabalarının kendisine sahip çıkmadığını gerekçe göstererek aşağıya atlamak istedi. Genci gören çevre sakinleri, durumu jandarmaya bildirdi. Olay yerine kısa sürede gelen Edremit İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı İlkay Gül, vatandaşı ikna etmeye çalıştı. İnşaatın yakınına, bir ambulans ve bir itfaiye ekibi sevk edildi. Edremit Belediyesi İtfaiyesi’nden de branda istendi.

Yaklaşık 45 dakika süren ikna çabaları sonuç vermeyince, devreye Kadıköy Belediye Başkanı Hasan Özel girdi. İnşaatın en üst katına çıkarak gencin yanına kadar giden başkan Hasan Özel, genç ile bir süre sohbet edip, sorunlarıyla ilgileneceğini söyledi. Basın mensuplarının görüntü almasını isteyen genç, inşaattan inmeyi kabul ederek, belediye başkanı Özel ve jandarma ekiplerinin nezaretinde aşağı indirildi. Başkan Hasan Özel’in makam otomobiline bir jandarma yetkilisi ile birlikte binen ve ismi henüz bilinmeyen genç, daha sonra jandarma tarafından göz altına alındı.