Gümüşhane Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından ihalesi yapılarak temeli atılan atık su projesi için beklenen kredi kararı İller Bankası tarafından onaylandı.

Kredi onayı ile birlikte 4 milyon liralık kaynak, proje için serbest bırakıldı. Belediye Başkanı Mustafa Canlı, kredinin onayında destekleri olan Meclis Üyelerine, Milletvekillerine, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve İller Bankası yetkililerine teşekkür etti.

Toplam ihale bedelinin KDV ile beraber 7 milyon TL olduğunu belirten Başkan Canlı onaylanan kredi ile kaynak sorununun büyük kısmının çözüldüğünü söyledi. Proje başlangıcında Çevre ve Şehircilik Bakanlığından 900 bin liralık bir hibe aldıklarını dile getiren Başkan Canlı, kaynak sorununun çözülmesiyle beraber projenin belirtilen sürede tamamlanması için çalışmaları hızlandıracaklarını söyledi.

Başkan Canlı şöyle konuştu: “Gümüşhane için heyecanımız devam ediyor. Projelerimiz hazır ancak kaynak bulmada bazı sıkıntılar çekmiyor değiliz. Bu anlamda atık su arıtma projemizin kaynak sorunun çözülmesi bizleri oldukça mutlu etmiştir. İller Bankası projemiz için talep ettiğimiz 4 milyon TL yi vermeyi taahhüt etti. Sonuçta bu proje Gümüşhane için çok önemli bir çalışmadır. Bu nedenle atık su arıtma projemizin kaynak sorununun çözümünde desteklerini esirgemeyen ayrıca her konuda desteklerini yanımızda hissettiğimiz Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Erdoğan Bayraktar’a halkım ve şahsım adına şükranlarımı sunuyorum. Yine Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Sayın Muhammet Balta’ya, Gümüşhane Milletvekilleri Sayın Kemalettin Aydın ve Sayın Feramüz Üstün’e, İller Bankası Yönetim Kurulu Başkan ve Üyelerine, Sayın Belediye Meclis Üyelerine katkıları için teşekkür ediyorum”

Kurulmakta olan atık su arıtma tesisin tamamen biyolojik bir arıtma yapacağını vurgulayan Belediye Başkanı Mustafa Canlı, tesisle birlikte Harşit Çayının büyük oranda kirlilikten kurtulacağını söyledi.

Başkan Canlı: “Gümüşhane için olmazsa olmazlardan olan atık su arıtma tesisi yapımı için süreçleri başlattık, çalışmalar devam ediyor. Tesisimiz tamamen biyolojik bir tesis olacaktır. Bu tesisimiz sayesinde kanalizasyon sularını arıtıp temiz bir şekilde Harşit Çayı’na bırakacağız. Atık su arıtmanın yanında katı atık aktarma tesisini de yapacağız. Böylece iki tesisi bir arada işletme imkanına kavuşacağız. Tesisimizin şehrimize yakışır bir şekilde olması için elimizden gelen gayreti gösterip bir an önce mutlu sona ulaşmak istiyoruz” dedi.