Gümüşhane'de Belediye Başkanlığı ile Türkiye Futbol Federasyonu'nun ortaklaşa düzenlediği 4. Kurumlar arası Halı Saha Futbol Turnuvası sona erdi. Finalde, Ticaret Meslek Lisesi öğretmenleri ile karşılaşan İl Emniyet Müdürlüğü takımı normal zamanı 2-2 biten müsabakayı penaltılarda kazanarak şampiyon oldu.

Toplam 20 takımın katılımı ile Kanka halı sahada gerçekleştirilen ve geçtiğimiz Şubat ayı ortalarında başlayan turnuvanın final müsabakasını Vali Mayda ve protokol üyeleri de izledi.

İl Emniyet Müdürlüğü ve Ticaret Meslek Lisesi öğretmenlerinden oluşan takımların zorlu final mücadelesi normal zaman diliminde 2-2 bitince penaltılara geçildi. Emniyet Müdürlüğünün kalecisinin üst üste kurtarışları ile müsabakadan galip ayrılan Emniyet Müdürlüğü ekibi turnuva şampiyonu olarak kupa, madalya ve sporcu başına 100’er liralık hediye çeki ödülü almaya hak kazandı.

Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda törende yaptığı konuşmada turnuvaya katılan tüm takımlara teşekkür ederek, önemli olanın sahaya çıkmak ve spor yapmak olduğunu söyledi. Hareket ve spora yönelik Sağlık ve Gençlik Spor Bakanlığı tarafından başlatılan çeşitli projeler olduğunu hatırlatan Vali Mayda, “Bizde il olarak bunu teşvik ediyoruz. Spor yapmak hem vücudun zinde olmasını, hem kaynaşmayı, hem de bir araya gelmeyi sağlıyor. İl olarak sporda iyi bir noktaya gidiyoruz. Gerek takım sporlarında, gerekse bireysel sporlarda iyi bir durumdayız. İlimizi ve ülkemizi temsil eden gençlerimiz, sporcularımız, dünyanın bileğini bükmeye ve attığını vurmaya devam ediyor. Voleybolda ve futbolda da başarılı durumdayız.” dedi.

Taşıma suyla değirmen dönmediği veciz sözüne vurgu yapan Vali Mayda, şunları söyledi: “Özellikle hem çocuklarımızı ve gençlerimizi spora teşvik edeceğiz, hem de futbol ve voleybolda da altyapıya önem vereceğiz. Dışardan gelen sporcular neticede bir geçim kaygısı olarak duruma bakıyor. Ama ilimizde yetiştireceğimiz sporcular elbette daha bir aşk, şevk ve gayretle işe sarılacak ve başarıyı sağlayacaklardır. Sporda iddialı bir Gümüşhane için hep birlikte el ele verip gayret edeceğiz.”

Turnuvanın en sahibi olan Belediye Başkanı Mustafa Canlı da konuşmasında turnuvanın en güzel tarafının tüm takımların centilmenlik içerisinde müsabakaları bitirmesi olduğunu söyledi. Bu tür turnuvaların toplumda futbolun sevilmesi, futbol altyapısı oluşması ve sosyal dayanışmanın oluşmasına katkı sağlaması açısından çok önemli olduğunu dile getiren Başkan Canlı, turnuvaya katılan tüm takımlara ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Türkiye Futbol Federasyonu Bölge Müdürü Hasan Gençoğlu da konuşmasında sporun dostluk ve kardeşliğe güzel bir araç olduğu gerçeği ile bu tür etkinliklerin tüm kurumlar arasındaki dayanışmanın daha da artmasına vesile olacağını söyledi.

Turnuva Tertip Komitesi Başkanı ve Belediye Mali Hizmetler Müdürü Kubilay Bozalan da konuşmasında turnuvaya 20 takımın katıldığını, Gümüşhane Kamu Hastaneleri Birliğinin üçüncü, Ticaret Meslek Lisesi öğretmenlerinin ikinci ve İl Emniyet Müdürlüğünün birinci olduğunu ifade etti.

Yapılan konuşmaların ardından sırası ile turnuvaya katılan tüm kurumlara teşekkür belgesi ve plaket, turnuvada görev yapan hakemler adına final müsabakasının hakemi Şahin Berker'e plaket, Türkiye Futbol Federasyonu Bölge Antrenörü Fatih Serkan Albayrak'a bugüne kadar yapılan bütün organizasyonlara katkı sağladığı için plaket, turnuvanın en yaşlı futbolcusu olarak turnuva özel ödülüne layık görülen Milli Eğitim Öğretmenler takımı oyuncusu Adem Doğan'a ödülü, turnuvanın en iyi oyuncusu olan Ticaret Lisesi Öğretmenler takımı futbolcusu Ercan Taş'a ödülü, en centilmen ve fair play anlayışından ödün vermeden mücadele eden Gümüşhane Üniversitesi İletursa takım yetkilisine ödülü ve gol kralı Emniyet Müdürlüğü sporcusu Mustafa Aksoy'a ödülü protokol üyeleri tarafından verildi.

Tören birinci olan İl Emniyet Müdürlüğüne kupa, madalya ve kişi başı 100 liralık hediye çeki, ikinci olan Ticaret Meslek Lisesi Öğretmenler takımına kupa, madalya ve kişi başı 75 liralık hediye çeki ve üçüncü olan Kamu Hastaneleri Birliği takımına kupa, madalya ve kişi başı 50 liralık hediye çeki verilmesi ve hatıra fotoğrafı çekilmesi ile son buldu.

Törenin ardından İl Emniyet Müdürlüğü futbol takımı kupa ile saha kenarında şampiyonluk turu attı.

Madalya törenine Vali Dr. Yusuf Mayda, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Ümit Yüksel, İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İsrafil Aslan, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay, AK Parti İl Başkanı Ercan Çimen, CHP İl Başkanı Atilla Sait Özdamar, Gümüşhanespor Kulübü Başkanı İdris Çimen, Türkiye Futbol Federasyonu Bölge Müdürü Hasan Gençoğlu, Türkiye Futbol Federasyonu Bölge Antrenörü Fatih Serkan Albayrak ve sporseverler katıldı.