Mardin'in Mazıdağı ilçesinde 1995 yılında kaybolan Menduh Demir'in ailesinin başvurusu üzerine, o dönemde PKK'lı oldukları belirtilerek gömülen iki kişinin mezarları kazılarak DNA örnekleri alındı.

Mazıdağı'nın Yücebağ Köyü'ne 18 yıl önce koyun satın almaya gittikten sonra kendisinden bir daha haber alınamayan Menduh Demir'in ailesi, Kızıltepe Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurarak, oğullarının aynı dönemde o bölgede çıkan bir çatışmada gözaltına alındığını ve bir daha kendisinden haber alamadıklarını belirtti. Aile, oğullarının, Kızıltepe'de mazarlığa PKK'lı denilerek gömülmüş olabileceğini belirterek, DNA testi için kazı yapılmasını istedi. Savcılığının talimatı ile bugün Kızıltepe'nin Bahçelievler Mahallesi'nde bulunan Şehitlik Mezarlığı'ndaki 2 mezarda kazı yapıldı. Demir ailesi, İHD yöneticileri, avukatlar ve Kızıltepe Cumhuriyet Savcısı'nın da hazır bulunduğu kazı çalışmasında mezarlardan DNA testi için örnek alındı. Mezarlıktan alınan örnekler ile aileden alınan örnekler İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderilerek kimlik tespiti yapılacak. Baba Mehmet Demir, Mazıdağı'nda çiftçilik ve besicilik yaptığını ve o zaman 18 yaşında olan oğlunun evden koyun satın almak için çıktığını ve bir daha eve dönmediğini söyledi. Demir, "Bu nedenle kimsesiz olarak cesedin bu mezarlığa gömüldüğünü bilgisini aldık. Şimdi yapılacak incelemelerden sonra cesedin oğluma ait olup olmadığı belirlenecek" dedi.

Anne Sultan Demir ise, oğlunun sağ mı ölü mü olduğunu bilmediklerini, mezardan alınan DNA örnekleri ile bunun ortaya çıkacağını söyledi.