Kızılayı Akdağmadeni’nde şubesi tarafından kan bağışı kampanyası başlatıldı.

Akdağmani ilçesinde başlatılan kan bağışı kampanyasının üç gün süreceğini belirten Yozgat Kızılay Kan Bağışı Merkezi Doktorlarından Selçuk Cansız, “Kızılay, Türkiye’nin kan ihtiyacının bir çoğunu karşılamaktadır ve ileri yıllarda da tamamını karşılayacak. Biz burada ekibimizle 3 gün süreyle yapılan kan bağışlarını alacağız” dedi.

Düzenli olarak kan vermek isteyen vatandaşların kan verme periyodu üç ayda bir kan bağışında bulunabileceklerini ifade eden Cansız, “Bu gün sağlıklı olan bir insana, yarın geçirdiği bir kaza sonucu kan gerekebilir ya da yakınlarından birine kan lazım olabilir. Bu nedenle 'kan ver, hayat bul' diyerek vatandaşlarımızı bu kampanyaya çağırıyoruz. Kan vermek çok önemli ve bir o kadar da hassas bir iştir. Sağlıklı bir insanın kan vermesinde hiç bir sakınca yok. Kan acil değil, sürekli olan bir ihtiyaçtır. Burada toplanan kanlar her akşam düzenli olarak Kayseri Bölge Müdürlüğü'ne gönderiliyor" diye konuştu.

Dr. Cansız, Akdağmadeni’nde düzenlenen kampanyalarda yaz aylarında günde ortalama 60-70 kişinin kan verdiğini, kışın ise bu sayının 35-40’a kadar gerilediğini sözlerine ekledi.