Zorlu ve sıkıntılı bir hazırlık sürecinin ardından takım antrenmanlarının yanı sıra bireysel olarak da antrenmanlarını sürdüren sporcular, başarıya olan inançlarını sahaya yansıttı.
Dereceye Giren Sporcular:
Ecrin Akbulut – 1.
Sudenaz Gülay – 1.
Batuhan Kotan – 2.
İsranur Küçük – 3.
Şampiyona, Milli Takım sporcularının belirlenmesi açısından büyük önem taşırken, şampiyon olan sporcular Avrupa ve Dünya Şampiyonalarına katılma hakkı elde etti. Dereceye giren diğer sporcular ise Uluslararası Balkan Şampiyonası’na katılmaya hak kazandı.
“Başarılarımıza rağmen destek göremiyoruz”
Yomra Gençlerbirliği Spor Kulübü antrenörleri Murat Sağır ve Tuğba Kına Sağır, şampiyona sürecine dair açıklamalarda bulundu.
“Her yıl olduğu gibi bu yıl da sayısız başarı elde etmeye çalışıyoruz. Ancak ne yazık ki sporcularımız hak ettikleri değerin karşılığını alamıyor. Müsabakalara giderken kendi imkânlarımızla üç beş kuruş toparlayıp şampiyonalara katılmaya çalışıyoruz. Antrenör olarak bizim işimiz ahlaklı, disiplinli ve saygılı şampiyon sporcular yetiştirmek. Bunu en iyi şekilde yapmaya devam edeceğiz.”
Sporcuların ulusal ve uluslararası alanda elde ettiği başarılar göz önüne alındığında, yetkililerden ve sponsorlardan destek beklentisi her geçen gün artıyor.