Spor Toto Süper Lig’de Trabzonspor, sezonun 3. haftasında deplasmanda bir başka Karadeniz temsilcisi Giresunspor ile karşılaştı.

Roma maçında birçok oyuncusu sakatlıklar sebebi ile kaybeden Trabzonspor bu karşılaşmaya Serkan, Abdulkadir Ömür, Berat, İsmail ve Djaniny değişiklikleri ile başladı. Karşılaşmanın hemen başında Bakasetas'ın kullandığı köşe vuruşunda kaleci Okan boşa çıktı boş pozisyondaki Nwakaeme topu ağlara gönderdi. Bu golle Trabzonspor oyunda ağırlığını daha da hissettirdi. İlerleyen dakikalarda Girsenspor oyunda dengeyi kurdu ve Trabzonspor yoğun maç trafiği sebebi ile biraz yorgun göründü. 

Karşılaşmanın 43. Dakikasında bir pozisyon yaşandı ki uzun zamandır Trabzonspor cephesinde görmemiştik. Bu pozisyonda havadan uzun top atılan Marek Hamsik rakibinin müdahalesi ile yerde kaldı. Hakem Ali Şansalan ise pozisyona devam kararı verdi. Trabzonspor yedek kulübesinin önünde gerçekleşen pozisyon sonrası teknik direktör Abdullah Avcı çileden çıktı. İtiraz eden Avcı’ya hakem tarafından sarı kart gösterildi. Avcı kart sonrası yedek kulübesine dönerken oldukça sinirli olduğu görüldü. Avcının bu hırslı hali takımada sirayet etti birçok pozisyonda Bordo Mavili oyuncular oldukça hırslı idiler. Bu pozisyonların birçoğunda da Hakem Ali Şansalan ile Bordo Mavili oyuncular arasında gergin anlar yaşandı. İlk yarı devrenin başında atılan golle Trabzonspor’un 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.

Karşılamanın ikici yarısında iki takımda acık futbol oynayarak gol aradı. Bu maçta da Trabzonspor takım savunmasının ikinci planda tutarak hücum futbolu oynadı. Bu sebeple Giresunspor birçok pozisyon bulsa da ligdeki ilk golünü atamadı. Dakikalar ilerledikçe Trabzonspor’daki yorgunluk emareleri iyicene hissedildi. Sarı kartlı oyuncularında çokluğu sebebi ile de Abdullah Avcı oyuna müdahale ederek değişikliğe gitti. Yapılan değişikliklerle oyun hareketlense de iki takımda aradığı golü bulamadı ve Trabzonspor maçın hemen başında bulduğu golle maçı kazandı.

Trabzonspor sezon başından beri oynadığı en kötü maçtı belki de bu. Ama bu süreçte en önemlisi milli araya kayıpsız gitmekti. Trabzonspor’da bunu başardı. Bazı oyuncular daha hazır değil bazı oyuncular erken form tutmuş durumda. Eminim Bu milli ara Abdullah Avcı ve talebelerine ilaç gibi gelecek. Ligde lider girdiğimiz bu aradan daha da güçlenerek çıkıp yarışı lider bitirmek ümidi ile.

Ayrıca Bordo – Mavili forma ile 100. Süper Lig maçına çıkan Kaptan Uğurcan Çakır’ı bu maçta daha derli toplu görmek beni menün etti.