Trabzon’un bu haftaki gündemini malum yürütmesini açıklaması beklenen AK Parti Trabzon İl ve Ortahisar İlçe yönetimleri oluşturacak.

İki listede de yürütmede olmak için sabırsızlanan lobi yapan, birbirini karalayan, kötüleyen kişi sayısı az değil.

AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi ile Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş’ın telefonu susmuyor.

O onun adamı, bu bununu adamı, onun cemaati Nur’cu, diğeri Süleymancı...

Yazık sizlere. Yıllarca bu şehirde birbirinizin ekmeğini yemeğini yediniz.

Karşılaştığınızda bunun farkına varıp selamlaşıyor, gülüşüyorsunuz ama perde arkasında birbirinizi düşman ilan ettiniz.

Geçtiğimiz günlerde yine çocuğunun eğitimi ile ilgili kendi partilisine çamur atan bir partiliye sordum ‘Yahu senin çocuğun son sınıfta, onu okuldan alacaksın. Ne için kendi siyasi ikbalin için. Çccuğun istiyor mu? Hayır. Peki sırf bu davranışından ötürü evladına kötü bir şey olsa, sağlığı bozulsa, eğitimini sonlandırsa’...
Durdu,düşündü...

Devam ettim. Senin siyasi menfaatlerin uğruna kendi ikbalin mi önemli, evladının eğitimi, geleceği mi?

Orasını karıştırma diyen partili aslında ‘Evet doğru diyorsun, çok abarttık bu işi, çoculk çocuğumuzu karıştırmamamız gerekiyordu’ demenin başka bir lisanını konuşuyordu.

Allah aşkına yeter, bu ülkeye her taraftan yapılan saldırıyı görmüyorsunuz. ABD’nin elindeki piyonların bu olayı tertiplediğini anlamıyor musunuz. Yoksa böylesi çok daha mı işinize geliyor!

Terör olmadı, ırkçılık olmadı, para olmadı, bölemedik şu Türk milletini...

Hepsinin ortak gayesine olan güveni sarsalım mantığı ile güdülen bu operasyonda amaç İslam’ı değerleri yerlere sermektir, Müslüman milletin nasıl birbirine düşürebileceğini dünyaya göstermek.

Bir tarafta gözünü kin bürümüş her gün dilinden nefret akan bir lider, diğer tarafta liderine her gün lanet yağdıran bir topluluk.

İkisi de Türkiye’de müslımanlık, muhafazarlık deyimlerinin en üst seviyelerine kendilerini oturtmuş hareketler.


Yarın demeyecekler mi size, ‘Siz mi Müslümansınız, bir parti uğruna,  kendi ailenizi, çoluk çocuğunuzu, ülkenizi yok saydınız. Demeyecekler mi size, kendi cemaatiniz için ülkenin altını üstüne getirdiniz.

İşte bu sebeplerle özellikle AK Parti’de, MHP’de, CHP’de teşkilatın içinde sürekli olarak kendi partililerini karalayan kişilerden  ricam, ne yaparsanız yapın, ama içinde bulunduğunuz harekete ihanet etmeyin, ailenizi, ülkenizi, şehrinizi ihmal etmeyin. Bir insanın yüzüne konuşamayacağınız şeyleri karaktersizce arkasından konuşmayın.

Evet yürütmede o olacakmış, bu olacakmış, şu olacakmış, Yazmayacağım. Hepsi insan olmanın gereklerini Müslümanlığın şiarını ortaya koysunlar yeter.

OFG VE AMG’NİN YARIŞI

Trabzon’da belediyeler arasında bir yarış var ki sormayın. Tabiri caizse sihir yarışı. Siz anladınız onu. Şunu belirteyim, enfermasyon anlamında Ahmet Metin Genç’in ofisi daha aktif ve hızlı. Büyükşehir’de Başkan Danışmanı Ahmet Yoloğlu’nun ipleri biraz daha sıkı tutması gerekiyor.

Fakat Ortahisar’ın hızı bazen skandallara da neden oluyor, eski fotoğraflarla haber servis etmeler falan gözden kaçmıyor, takipte olduğumuzu belirtelim.

İkisi de bizim belediyemiz, ikisinin de hizmetlerine muhtaç bu millet. Ama hizmetlerinize muhtaç Sayın Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve Sayın Ahmet Metin Genç. Yoksa sizin kara kaşınıza, kara gözünüze kimse oy vermedi.

Bu milletin kime oy verdiğini de siz çok iyi biliyorsunuz. Trabzon’un neredeysebütün mahallelerinde ara sokaklar patates tarlası iken sizin çıkıp ‘Şu kadar ton asfalt döktük’ diyebiliyorsanız, o rakamları sizlere birileri yanlış veriyor. Yada siz yanlış yerden hizmete başlamışsınız.

Evet su sıkıntımız yok çok şükür. Allah razı olsun. Ama şu yollara bir girin. Yomra’nın köylerine gidiyorum, Arsin’in mahallelerine çıkıyorum Trabzon’un mahallelerinden güzel yollar yapmışlar.

Trabzon halkı sizin kapışmanızı izlemek zorunda değil, izlemeyecekti. Derhal şehrin merkezine gereken ihtimamı göstermelisiniz. Yoksa seçim üzeri o mahallelere sizleri almayacaklar.

Son sözüm de TRABZON BASININA ATILAN TOKİ KAZIĞINA VE SESSİZ KALANLARA

Sayın TOKi Başkanı Ergun Turan, Trabzon’da bazılarını arayıp ‘Ne o sorun mu var Trabzon’da diyormuş.

Sizin mal varlığınızı, kişiliğinizi şahsiyetinizi bilmem. Bugüne kadar tanışmadık ama bir gün mutlaka karşılaşacağız. O günde bunları size söyleyeceğim.

Ama Trabzon’daki bir basın mensubunun bir eve 281 bin TL verebileceğini düşünmüşseniz siz Trabzonlu değilsinizdir, bu şehri bilmiyorsunuzdur. Sizi oraya getiren Trabzonlu olma özverisine, Trabzonlu olma özelliğine layık bir Trabzonlu asla olamazsınız.

Bu şehirde yaşamadığınız, yaşlanmadığınız belli. Ama bir gün gelir sizlerde bu taraflara gönderilirsiniz işte o zaman bugün basına attığınız o 281 bin TL’lik kazığın hesabı sorulur.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu. Açıklamalarınız dün gibi aklımızda. Duymamazlıktan, görmemezlikten  geliyorsunuz, hiç bir şeyden haberiniz yokmuş gibi davranıyorsunuz. Ama bu iş böyle olmaz.

Verdiğiniz sözün karşılığı bu değil. Size olan güveni sarsıyorsunuz. Bu konuyu ciddi ciddi gündeminize almanızı tavsiye ediyorum.

Kimse Trabzon’daki bir muhabire, bir gazeteciye güvene dayalı 40 bin TL, 60 bin Tl, 80 bin TL peşinat vermez, zaten Trabzon basını da kimseden böyle bir yardımda bulunacak kadar alçalmadı.
Ama siz de sözünüzde durun, gözümüzdeki o dediğin yapan adam değerini alçaltmayın.