YUSUF’U YUHALAYANLAR ADAM DEĞİL!

Kasımpaşa maçında sakat sakat oynadı. Akhisar maçına çıkmadan öncede sakattı ve iğne yedi, o halde maça çıktı. Doğal olarak performansı düşünce Ünal Karaman tarafından da oyundan alındı Yusuf Yazıcı…

Şimdi asıl konuya gelelim. Yusuf Yazıcı gibi bir adamı yuhalamak neyin nesi oluyor? Bunu bana biri açıklasın. Ayıptır… Günahtır... Yazıktır… Yusuf bu takımın kaptanı… Yaşı 21 adam gibi adam. A Milli takım oyuncusu. Trabzonspor altyapısından yetişen nadide çiçek... Karizmatik, Lider, Beyefendi ve Centilmen.. Meziyetlerini saymakla bitiremezken Yusuf’un küçük bir taraftar kitlesi tarafından hiç acımadan yuhalanması ayıpların en büyüğüdür. NOKTA

Yusuf Yazıcı’yı şuan Trabzonspor kulübü satmaya kalksa inanın büyük paralar kazanır. Durum buyken, Yusuf’a yapılanları kınıyorum. Yusuf’u küstürmeye, onu Trabzonspor’dan soğutmaya çalışanlara sesleniyorum, Aklınızı başınıza toplayın. Yusuf’u sizin gibilere asla yedirtmezler.. Abdülkadir Ömür için de aynı şeyleri söyleyebiliriz. O da nadide bir çiçek. Sakınola Yusuf’a yaptıklarınızı Abdülkadir Ömür’e de yapmayın. Yaparsanız, karşınızda bizleri bulacaksınız, bilesiniz.

Trabzonspor taraftarlarında şöyle bir hastalık var; Severken öldürüyorlar. Trabzon kökenli futbolcuların maalesef makus talihi bu. En yakın örnek, Mustafa Akbaş, Batuhan ve Zeki Yavru’dur. Bu arkadaşlar ağzıyla kuş tutsalar bile yaranamadılar. Belki yetenekleri kısıtlı olabilir ama bunu Yusuf kalitesindeki bir oyuncuya da yaptıkları için orta da farklı bir durum var diye düşünüyorum. Bahsettiğim gibi Trabzonspor taraftarları severken öldürmeyi seviyor!

--------

SİNİRLERİNE HAKİM OL...

Trabzonspor Teknik Direktörü Ünal Karaman geçen hafta çok sinirli bir basın toplantısı yaptı. Yerel Gazetelerde hakkında çıkan olumsuz haberler belli ki Ünal hocanın canını sıkmış.

Ne demişti Ünal Karaman hoca kısaca hatırlatalım: “Biz Trabzonspor gerçeklerinin ne olduğunu çok iyi biliyoruz. Taraftar tribünde kimin mücadele ettiğini, savaştığını görüyor da ben görmüyorum, öyle mi? Ben gerizekalı, salağım öyle mi? Ben yolda yürürken bunu anlarım kimse merak etmesin. Yapılması gereken hamleleri siz görüyorsunuz, tribünde taraftar görüyor ama ben görmüyorum?”

Estafurullah Sevgili Ünal hoca… Sen yine de sinirlerine hakim ol. Bu tür açıklamalara gerek yoktu. Hepimiz etten, kemikten yaratıldık. Eyvallah… Lakin, gereksizdi diyorum. Trabzonspor koltuğunda oturan kim olursa olsun böyle konuşmamalı diyorum ve konuyu kapatıyorum… Hep dedim yine diyorum. Ünal hoca yoklukta Trabzonspor’u yarıştırmıştır. Kısıtlı kadroya rağmen başarılı işlere imza atmıştır, altyapıdan oyuncular kazandırmıştır. Ama kritik maçlarda da yanlış hamleler yapmıştır. Bunlar olmasaydı Trabzonspor şampiyonluk içerisinde kesin olurdu diyorum… Bu kadar eleştiri müsaade edin de olsun…

------

KEŞKE DAHA ÖNCE AFFETSEYDİNİZ..

Olcay Şahan konusunu deşelim biraz... Kim ne derse desin, Olcay’ın affedilmesi geçte olsa doğru bir karardır.

Fakat, Bu af konusu daha önce yapılabilirdi. Kim zarar gördü Trabzonspor... Olcay’ın yokluğunda Trabzonspor yığınla puan kaybetti. Olcay’ın kadro dışı bırakılma işinin uzatılması doğru değildi? Evet hata yapmıştır, doğrudur bunu bizde defalarca dillendirdik ama sürüncemede bırakılmasının mantığının olmadığını da söyledik. Sonuçta Olcay affedildi. Kendisiyle yeni sözleşme de yapıldı. Trabzonspor’a uygun bir sözleşme oldu. Ahmet Ağaoğlu yönetimini kutluyoruz. Artık her iki tarafta memnun olduğuna göre, Olcay’da kendine çeki düzen verip Trabzonspor’a hizmet etmeye devam etmelidir. Sanırım Olcay yaşadıklarından büyük ders çıkarmıştır.

Trabzonspor yönetimi, Burak Yılmaz ve Onur Kıvrak’ı kadro dışı bıraktığında zaten rüştünü ispat etmişti. Olcay konusu gereksiz uzadı, belki Ünal hoca da bu konuda ısrarcı olmuştur. Sonuçta Olcay affedildi, takılı kalmamak gerekiyor.  Olcay’ın bundan sonra yapması gereken şudur, çok daha fazla çalışıp, açıklarını kapatacak ve Trabzonspor taraftarlarına kendini affettirecek.

-----

ŞENOL HOCAYA AYIP EDİLDİ

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş hocadan bahsediyorum. Beşiktaş’ı iki kez şampiyon yaptı. Kupalar kaldırdı. Şampiyonlar Ligi’nde önemli başarılara imza attı ama gelin görün ki, her şey bir anda unutuldu. Şenol Güneş yuhalandı, istifa diye bağırıldı.. Büyük saygısızlık… Şenol hoca bunları HİÇ hak etmedi…

Gel zaman git zaman işler kötü gidince Şenol Güneş hoca da A milli takımla anlaşınca işler bir anda arap saçına döndü Beşiktaş’ta ve ihale de Şenol hocaya kaldı. Bir Trabzonlu olarak üzüldüğümü söylemek istiyorum. Maçı izlediğimde durumu toparlamak istedi Şenol hoca. Takımını sahanın ortasına getirdi. Beşiktaş taraftarlarının desteğini aradı ama olmadığını gördü. Yuhalandı o sırada, gözlerinin dolduğunu hepimiz gördük. Yazık ettiler Şenol hocaya. Ve sonunda kendisi de Veda hareketi yapmak zorunda kaldı.

Türkiye’de Şenol Güneş’ler çok zor yetişirken, anlamsız bir şekilde tecrübeli hocanın kalbini kırmak, yaptıklarını yok saymaktı aslında Şenol Güneş’i yuhalamak. Ben Şenol hocanın artık Beşiktaş ile bağlarının koptuğuna inanıyorum. Beşiktaş, Güneş’i çok arar. Tıpkı Trabzonspor’un aradığı gibi!...

------

TFF BAŞKANLIĞI ŞENER’E YAKIŞIR...

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören’in istifasının ardından geçici olarak göreve getirilen Hüsnü Güreli başkanlık koltuğuna oturmuştu.

Haziran ayında TTF yeni başkanını seçecek. Ben derim ki, Sadri Şener’e bu koltuk yakışır. Trabzonspor’da görevdeyken, Şampiyonluk yaşadı, Türkiye Kupasını kazandı, Süper Kupayı kazandı. Bir golle de şampiyonlar liginde bir üst tura çıkmayı kıl payı kaçırdı. A milli takımımızı besledi. Yani, Sadri Şener başarılı mı kesinlikle başarılıydı..

Esprili, sözünün eri,  futbolu çok iyi bilen bir kişilik. Bence Trabzonspor camiası Sadri beye destek vermeli ve Futbol Federasyonu Başkanlığı için kendisine destek vermelidir. Sayın Şener’e TFF başkanlığı yakışır.

-------

AVRUPA KAPISI ARALANIYOR...

Trabzonspor bu sezon Avrupa’ya gidecek. Şuan ligde 4’üncü sırada ve yerini de neredeyse garantiye almış gibi gözüküyor. Büyük bir hata yapmazsalar Trabzonspor yıllar sonra Avrupa kupalarına katılma hakkını elde etmiş olacak.

Yakışır Trabzonspor’a Avrupa… Düşünebiliyor musunuz, Yusuf Yazıcı, Abdülkadir Ömür, Abdülkadir Parmak ve Kaleci Uğurcan Çakır’ın Avrupa’da oynadıklarını… Değerlerine değer katacakları kesindir. Trabzonspor bu işten her türlü karlı çıkacaktır diye düşünüyorum. Trabzonspor’un öz evlatlarının ayağına kadar gelen bu fırsatı kaçırmamaları gerekir. Bu hem kendileri için önemli, hem de Trabzonspor’un prestiji için…

Peki Trabzonspor şampiyonlar ligini zorlayabilir mi? Neden olmasın ki.. Her şey olabilir 2. sıradaki Galatasaray ile Trabzonspor arasındaki puan farkı çok değil. Olur mu olur. Trabzonspor şampiyonlar ligine katılma hakkını da elde edebilir. Bence bu sürpriz de olmaz…

-------