Akhisar maçından başlayalım isterseniz. Hani sakat sakat oynamıştı da,  kendini bilmezler tarafından yuhalanmış, cezalı duruma düşüncede Erzurum’a karşı forma giyemeyen Yusuf Yazıcı’dan bahsediyorum. Yokluğunun nasıl hissedildiğini gördünüz dimi?

O yuhaladığınız Yusuf Yazıcı olmayınca Trabzonspor, Erzurum’da bilinçli olarak neredeyse kaleye gidemedi bile. Görülüyor ki, Sosa ve Abdülkadir Parmak’ın önündeki Vahid Amiri bu yükü taşıyacak kalitede değil.

Yusuf Yazıcı olsaydı diyorum ki, Trabzonspor ilk yarıda golleri çoktan bulurdu. Cezalıydı konusu ayrı… Benim demek istediğimi Yusuf’u yuhalayanlar çok iyi anlıyorlardır! Neyse, gelelim maça.

Pereira ve Kamil Ahmet’in yokluğunda Ünal Karaman son iki haftadır çeşitli alternatifler üretip bu bölgeye ‘yama’ yapmaya çalışıyor. Akhisar maçında sağ bek Hüseyin Türkmen’di. Erzurum’a karşı da bu kez Toure görev yaptı, yokluktan..

Nasıl mı oynadı? İdare etti diyelim. Fakat, Erzurumspor bu bölgede maden bulmuş gibiydi ve Oberten o kadar açık alan buldu ki, Toure’nin korumaya çalıştığı bölgede Trabzonspor gol yemediyse tamamen şanslı oluşundandı diyebiliriz...

Durum buyken, Abdülkadir Parmak’ta Toure’ye yardıma gitti, gitmesine de bu kez de Sosa’nın yanı boş kaldı. Ünal hoca da bizim oyunu izlediğimiz gibi izledi, ilk yarıda...

Dediğim gibi Yusuf Yazıcı’sız Trabzonspor becerikli değildi. Yusuf’u yuhalayan arkadaşlar, haftaya Antalya maçı var Trabzon’da aynı şeyi yapmazsınız artık bu yazdıklarımdan sonra...

Yusuf’un değerini bilin ve bu genç yıldızı küstürmeyin. Neyse, Ekuban ve Rodellega kendi istediği gibi oynadılar, kafalarına görev takılıyorlar.  Hep ‘Ben Golleri’ atayım havasındalar. Takım oyunu oynayan kimdi peki? Nwakaeme…

Adam disiplin abidesi.. Attığı gole bakın ne demek istediğim daha iyi anlaşılacaktır. Gelelim asıl konuya ve Ünal Karaman’dan başlayalım. Vahit Amiri çok kötüydü. Bence form tutan Olcay Şahan’a 11’de görev vermeliydi.

Tamda havasını bulmuşken, neden böyle bir tercih yapmadı Ünal hoca anlamış değilim. Yoksa, Olcay takıntısı devam mı ediyor? Kızmayın, kızmayın demiyorum öyle bir şey... Sonra hoca sinirleniyormuş!

İkinci yarı Trabzonspor oyuna müthiş istekli başladı ve sonuç aldı. Ancak Erzurumspor ilk yarıda olduğu gibi Bordo-Mavili takımın zayıf yeri olan sağ tarafı Obertan ile kullanmaya devam etti. Önlem yine yoktu.

Dediğimiz dakikalar içerisinde Ekuban’ın şutu direkte patladı. Eduk’un da direkten dönen şutuna cevabendi... Sonrası Ünal hoca yanlıştan dönmeye karar verdi ve Vahid’i kulübeye çekti. Doğru oyundan başladı.

Olcay Şahan’ı sahaya sürdü ve etkisi de ortaya çıktı. Ekuban’ın harika pasında topla buluşan Nwakaeme’de golünü attı. Trabzonspor’da o soğuk havada Erzurum’da altın değerinde üç puan aldı.

Rodellega’ya bir çift lafımız olsun. Kötü oynadığı gibi birde cezalı duruma düştü. Sosa’da sakatlandı. Haftaya Vesselam.. Yusuf’un yokluğunda da Olcay’da takım kaptanı oldu. Bu da demek oluyor ki taşlar yerine oturuyor.

Sonuç olarak Trabzonspor, Erzurumspor’u deplasmanda yenerek 4’nücü sıradaki yerini garantiye almıştır ve Avrupa kupalarına katılma yolunda da önemli bir yol kat etmiştir. Özet budur.

Helal olsun dememiz gerekiyor. Bu yokluktan anca bu kadar iş çıkıyor. Ünal hocayı da kutluyoruz. Belki de Trabzonspor 3’üncü olacak, hatta Galatasaray’ı da yakalayıp Şampiyonlar ligine gidecek.

Sakın olmaz demeyin, tecrübe konuşuyor. Son sözümüz Nwakaeme’ye olsun. Müthiş oynuyorsun, seni tebrik ediyorum.