Ligin ilk maçları zordur. Bu zorluğa sahanızdaki maçın hemen başında Okay'ın gereksiz yan pasıyla rakibinin kazandığı golle 1-0 geride başladığınızda daha büyük sorunların ortaya çıkacağı gerçeği var. Konyaspor, Süper Kupa'yı müzesine götürmenin verdiği moral ve motivasyonuna sahip bir takım. Geçen yılki oyun kurgusundan tamamen farklı bir görüntüleri var. Geçen yıl geride bekleyen takımın yerine bu sezon önde baskı yapan, rakibi hataya zorlayarak atak girişimlerinde bulunan ve gol pozisyonları üreten bir takım var. Yenilen golden sonra fazla zaman geçmeden Burak ile verilen yanıt, Trabzonspor için bir şanstı.

İlk yarı bütün atak girişimlerinin odak noktası geçen yıl olduğu gibi Yusuf Yazıcı'ydı. Top onun ayağına geldiği zaman ofansif anlamda daha farklı görüntüler ortaya çıktı. Atılan golün başlangıcında ve sonrasında oluşan iki pozisyonda da Yusuf'un imzası var. Orta alanda Okay ve Kucka'nın bulunması gereken yerde olmadıkları için merkezden Konyaspor rahatlıkla geldi ve pozisyonlar üretti. Hücumda Burak ilk yarı mücadelesi ve attığı golden başka ceza alanı içinde rakibi zorlayan tek oyuncu oldu. İkinci yarı ise Bero ve Burak'la girilen iki net gol pozisyonu var.
Kucka tam bir hayal kırıklığı. Onazi geçen yıl rakipten en fazla top kapan oyuncuydu. Bana göre; her ne kadar geçen yılki görüntüsünde olmasa da yenilen golde büyük hatası olmasına rağmen orta sahadan çıkacak oyuncu Okay'ın yerine Kucka olmalıydı.

Şu an hücumda Yusuf Yazıcı ve Burak'a bağlı bir takım var. Orta alanda eksikler fazla, kenarlarda ise Olcay bekleneni vermekten uzak. Bongonda ise topla becerili fakat top üçüncü bölgeye geldiğinde çok fazla etkin değil. Ligin ilk maçında istenilen oyun ortaya konmamasına rağmen Burak'ın son dakikalarda golüyle kazanılan 3 puan büyük önem taşıyordu. Bu arada Hüseyin Göçek, Fofana ve Durica'nın kırmızı kartını es geçti.