Oldum olası hep şunu savundum, inandım, seslendirdim.
Atanmış her kimse, Trabzon’da alacağı kararın yıllar sonra bu şehrin imajına olumlu ya da olumsuz etkileyeceğini bilmeli. Görevi esnasında gündeme göre hareket edip, Trabzon’dan çekip gittikten sonra burada, bu şehirde bıraktıkları iz, Trabzon’un da kaderi ile yakından ilgilidir.
++++
Geçen hafta Ankara’da sanatçı bir grupla sohbet ederken masada benim gazeteci olup, Trabzon’da yaşadığımı öğrenen bir tiyatro sanatçısının tepkisi söyle oldu…”Haaa, siz şu Valinin Devlet Tiyatroları Genel Müdür vekilini tekmeleyen il’den geliyorsunuz…”
++++
Bakın, gördünüz mü? Sanatçıya o tekmeyi zamanın valisi Aslan Yıldırım attı. 10 yıldan fazla olmuştur. Yıldırım o tekmeyi savurdu. Şimdi nerede? Üsküdar’da villasında. Trabzon ne kadar umurunda..? Hiç… Ama bir tekmesi yıllar sonra Trabzon’un imajını da yerle bir eden ortamda beni buldu.
++++
O nedenle diyoruz ki, eyyy atanmışlar. Alacağınız her karar bu şehirden gittikten sonra bu şehrin imajını da etkileyecek bir karar olduğunu bilerek ince eleyip sıkı dokuyun
++++
Şimdi gelelim güncel konuya.
Okul adlarının değiştirilmesi. Bereket, yanlıştan dönüldü. Bu konuda Bakan Süleyman Soylu’nun sağ duyulu yaklaşımı, Trabzon’un imajı açısından son derece faydalı oldu.
++++
Şöyle bir öngörüde bulunalım.
Süleyman Soylu’nun iç işleri bakanlığındaki başarısı, Trabzon’a yatırımlardaki özel gayreti ile bir sokağa, bir okula, bir parka, bir salona, bir  polis evine; adı verildi. Aradan 10, 20 yıl geçti.  Ak Parti iktidarda değil. Başka bir parti iktidarda. Zamanın yöneticileri iktidardaki partinin mensupları,  Soylu’nun adını verildiği yerden sildi.
Bizim o zaman da tepkimiz şimdiki gibi olur.
Eğer yaşıyorsak ve gazetecilik yapıyorsak, o zaman siyasetten elini eteğini çekmiş, Trabzon’da yaşayan şimdi Soylu’nun yanında mesai arkadaşlığı yapan; Haydar Revi’ye, OFG’ye, Ahmet Metin Genç’e, Ak Parti’in bütün dinamiklerine, Halil İbrahim’e, Ali Faik’e çağrıda bulunarak şunu haykırırız….” Bu uygulamaya karşı ses verin. Tepkinizi koyun. Vefa semt adı değil.”
Bener Cordan için de bunu yaptık.
++++
Kısacası, isimlerle uğraşmayın..