Evaporatif soğutma olarak bilinen sulu klima havayı mümkün olabilecek en yüksek su miktarıyla temasını sağlayarak ortamın soğutulması amaçlanır. Bu sistemde su buharlaştırılarak ortam doğal olarak serin oluyor. Ege Vizyon Elektronik bu anlamda önce insan ve çevre parolasıyla insanlar için son derece sağlıklı soğutma sistemi ürünlerini sunuyor.

Sulu Klima Nasıl Çalışır?

Evaporatif soğutma sisteminde yani sulu klimada yer alan su pompası suyu haznesinden alarak soğutma peteklerine kadar bir dolaşım sağlar. Sürekli ıslak halinde olan peteklerin üfleme fanı sayesinde dışardan hava alınarak içeride nemli olan peteklerden geçmesini sağlamaktadır. Dışardan gelen hava bu yolla ortama soğukluk veriyor.

Sulu Klima Sağlıklı Mıdır?

Sulu klimalar diğer kapalı devre klimalara göre ortamdaki dışardaki havayla değiştirmesi nedeniyle ortam doğal olarak soğur. Çünkü diğer kapalı klima sistemlerinde kapı, pencere ve açık alanlar kapatıldığı için dışarıdan temiz akışı olamamaktadır. Ancak sulu klima sistemlerinde sürekli olarak bir hava akışı söz konusu oluyor.

Ege Vizyon Elektronik Tarafından Sunulan Hizmetler

Sıcak havalardan bunalan ve bulunduğu mekanlara düşük maliyetlerle soğutmak isteyenler için sulu klima soğutma sistemi önemli bir alternatif oluyor. Soğutma sistemi önemli bir husus olduğu için alınmadan önce dikkat edilmesi gereken hususlar bulunuyor. Ege Vizyon Elektronik tüm yaşam alanlarında kullanılabilecek soğutma ürünlerini sunarak müşterilerine hizmet etmeye devam ediyor.

Kaynak: https://www.egevizyon.com.tr/urun/springday-s200-endustriyel-sulu-klima