Ortahisar Belediyesi, ilçedeki ilköğretim okullarında öğrencilere diş bakım seti dağıtıyor.

Kireçhane İlkokulu’nda başlayan diş bakım seti dağıtımı, Ortahisar’daki diğer ilköğretim okulları ile devam edecek.

Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç çocukların eğitimlerini sağlıklı bir şekilde sürdürebilmeleri için her türlü adımı atmaya gayret ettiklerini söyledi.

Genç: "Çocuklarımızın Sağlığı ve Eğitimi Bizler İçin Çok Önemli"

Kireçhane'de gerçekleştirilen ağız ve diş sağlığı taraması ve diş bakım seti dağıtımı töreninde konuşan Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç ağız ve diş sağlığının önemine dikkat çekerken "Bir taraftan geleceğimizi inşa edecek olan çocuklarımızın eğitimi ile ilgilenirken, bir taraftan da onların bu eğitimlerini sağlıklı bir şekilde sürdürebilmeleri noktasında bizler de belediye olarak elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Bugün bunlardan bir tanesinin örneğini gerçekleştiriyoruz. Bir taraftan Halk Sağlığı Merkezi çocuklarımızın ağız ve diş sağlığı noktasında gerekli taramalarını yaparken, bir taraftan da biz belediye olarak hem alışkanlıklarını daimi hale getirebilmek için, hem de daha sağlıklı dişlere kavuşmaları için ilçemiz genelinde 3 bin 500, bu okulumuzda da 160 adet diş bakım seti dağıtmak istedik. Biz de bu çalışmaya böyle bir katkı yapmak istedik. Çünkü biz şunu biliyoruz ki, ne kadar bütün belediye hizmetlerini  %100 yerine getirmiş olsak bile, hepimizin asli görevi eğitim noktasında ne kadar katkı yapabiliyorsak onu yapabilmektir. Çünkü yürekten inandığımız şudur ki; Gerçekten bugün ne kadar nasip oluyorsa o kadar hizmet edeceğiz. Ama asli hizmeti yapacak olan, şehrimizi, ülkemizi, memleketimizi, bize devredilen toprakları devredeceğimiz şu anda cıvıl cıvıl karşımızda duran çocuklarımız olacak. O nedenle onların sağlığı, eğitimi, bizler için çok önemli" dedi.

Şirinoğlu: "İstiyoruz Ki Çocuklarımız Güzel Geleceklere Kulaç Açsınlar"

Törende konuşan Ortahisar Kaymakamı Mahmut Şirinoğlu ise, "Ortahisar Belediyemiz ve Halk Sağlığı Merkezimiz çocuklarımızın sağlığı için bir proje gerçekleştirmek istedi. Biz de yanınızda oluruz dedik. İşte bugün bu konu ne kadar önemli, bunu gösterircesine bugün herkes burada. İstiyoruz ki, çocuklarımız sapasağlam ve sağlıklı büyüsünler. Güzel geleceklere kulaç açsınlar" ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından diş bakım setleri öğrencilere dağıtılırken, Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından da öğrencilerin ağız ve diş kontrolleri yapıldı.