61SAAT HABER SERVİSİ

Trabzon'un Ortahisar ilçesi Çamlık Mahallesi'nde esnaf ve vatandaş ziyaretlerinde bulunan milletvekili Balta, sokakta tüm vatandaşlarla birebir görüştü.

VATANDAŞLARI DİNLEDİ
Referandum sonrası yaşanacakları vatandaşlara anlatan Balta, vatandaşların genel sorunları hakkında bilgiler aldı.
Ziyaretler kapsamında Ahi Evren Kalp Hastalıkları Hastanesi'ne gelen milletvekili Balta, yaşlı adam ile yaşadığı diyalog dikkat çekti.

'BEN HAKKIN TARAFIYIM HANS'IN DEĞİL'
Yaşlı adama referandumu soran Balta, 'Biz Hans'ın yanında yer almayız' cevabını aldı.
Yaşlı adamın Türkiye ile Almanya arasında yaşanan referandum gerginliğine dikkat çekerek, 'Bırak PKK'yı mkk'yı ben onları pek bilmem ama Hans'ı çok iyi bilirim. Hans'ın istediklerini sen isteme. Hans ne istiyor. Türkiye'nin yıkılmasını istiyor. Şimdi ben Hans'ın yanında durabilir miyim? Hans'cılar var. Ama ben hakkın tarafıyım Hans'ın tarafı değil'' dedi.

ÇAMLIK DOLMUŞ DURAĞI ŞOFÖRLERİYLE GÖRÜŞTÜ
Bunun üzerine Balta yaşlı amcaya sarılırken mahallede ziyaretlerinde devam etti. Çamlık Dolmuş Durağı'nı da ziyaret eden Balta burada dolmuş şoförlerinin sorunlarını dinledi ve referandum hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

HAYIR DİYEN VATANDAŞLA 10 DAKİKA GÖRÜŞTÜ
Öte yandan milletvekili Balta, bir kadının kendisine 'Hayır' oyu vereceğini söylemesi üzerine yaklaşık 10 dakika görüşerek 'Hayır' sonucunun ve 'evet' sonunun Türkiye'ye neler getirip götüreceğini anlatması dikkat çekti. 

BALTA İSTİKRARA DİKKAT ÇEKTİ
Referandumun ülkeye istikrar getireceğini söyleyen Balta, ''Parlamento seçimleri Cumhurbaşkanı seçimiyle aynı zamanda yapılacak, sandığa gittiğimizde hem Cumhurbaşkanına hem meclise oy vereceğiz. Böylelikle halkın kendisi aynı hem yasama faaliyetini yerine getiren milletvekillerini tercih edip TBMM’yi oluşturacak hem de hükümeti o akşam sandıkta halkın kendisi bizzat güvenoyu ile seçmiş olacak. Bu şekilde ülkemiz kalıcı bir istikrara kavuşmuş olacak. Böylelikle Anayasa değişikliği ile birlikte kutuplaşmanın önüne de geçilmiş olacak. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile vesayet ruhu ortadan kalkacak'' ifadelerini kullandı.