-Ak Teknokrat Parti!
-Özak, nereye koşacak
-Malkoç’un etrafı sarıldı
-Ali Özbak’ın kredi kartı…


Görünen o ki, Başbakan R.Tayyip Erdoğan kendinden sonra AK Parti’yi bırakacak bir kişi değil de birkaç kişiyi tespit etti gibi.
Buna Ak Teknokrat Parti diyebiliriz.

Numan Kurtulmuş’un genel başkan olamayacağı yönünde genel bir kanı var. Şimdi bunu nereden uydurdun dediğinizi duyar gibiyim.

Şöyle;

Henüz daha Anayasa Mahkemesi Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün CHP’nin itirazı ile süresinin doldurup doldurmadığı kararını vermemişti. Bakan Erdoğan Bayraktar ve eski Bakan Osman Pepe ile bir ortamdaydım. Orada söz döndü dolaştı Numan Kurtulmuş’un Ak Parti’ye gelmesi ve genel başkanlık koltuğuna oturmasına geldi. Hem Bayraktar hem de Pepe aynı anda aynı tepkiyi verdi..”Olmaz böyle bir şey..”

Önce Numan Kurtulmuş, sonra Süleyman Soylu, sonra Fatih Erbakan sonra Yalçın Topçu, hatta Rifat Hisarcıklıoğlu ‘nun partiye katılıp vitrini şekillendireceği bir olasılığa belki size sürpriz gelecek ama içinde Kürt raporu yazıyorum diyen Mehmet Ağar’ın bile katılımı ile Başbakan R.Tayyip Erdoğan bir “Ak Teknokrat Parti’yi” kurup yoluna devam etmesini sağlayabilir.

Çünkü, hayatın her alanında ABD’yi yeniden keşfetmeye gerek yok. Özal’ın benden sonra benim kontrolümde genel başkan mantığının süreci nasıl kısa olmuştu.

Erdoğan bu süreci bildiği için böyle bir hataya düşmeyecek gibi..

ŞEREF MALKOÇ KAFA KOLA GELİR Mİ..?

Ak Teknokrat Parti’nin Trabzon yansıması nasıl olur..?

Trabzon’da merkez sağın ilginç isimleri de milli görüşün güçlü simaları da Ak Teknokrat Parti’ye dahil olur. Burada kuşkusuz en kilit isim Şeref Malkoç.

Gördüğüm izlediğim hissettiğim ve de gözlemlerimden çıkardığım sonuç şu ki, Şeref Malkoç’u Ak Parti Trabzon tabanında ve tavanında birileri parti kliğinin başına getirmeye çalışacaklar gibi.

Malkoç’un Ak Parti’ye katılan HAS Parti’nin teşkilatlardan sorumlu olması kendisini yıpratacak böyle bir kafa kol harekatı içini atar mı..? Sanmıyoruz. Amma sanki onun böyle bir misyon üstlenmesini isteyenler var gibi.

Parti içinde il başkanlığındaki bugünkü yapıyı hala içine sindiremeyenler, milletvekili aday sıralamasını kabullenemeyenler, parti teşkilatlarında mevki kaybedenlere bakıyoruz da Şeref Malkoç’a dört elle sarılmışlar.

Malkoç’a buradan önerimiz şudur ki..

Ak Parti’ye geldiğinde bilmelisiniz ki, bütün Ak Parti tabanını temsil ediyorsunuz. Ve bu taban içinde sakın ola ki kulvar tercihi yapmayın. Sizin Milli görüşte ki çizginiz HAS Parti’deki duruşunuzdan hiç sağa sola sapmadan Ak Parti’de yürüyüşünüz ihtiyacınız olduğu taban desteğini zaten verecektir.

Kimsenin bu anlamda şefaatine ihtiyacınız yok.

FARUK ÖZAK’IN YOL HARİTASI

Deniliyor ki Faruk Özak artık siyaseti bırakır. 3 yıl oldu eski konumuna döner.

Trabzon’da her zamanki gibi “Ağabeyliğini” yapar.

Bence hayır böyle olmayacak.

Faruk Özak, Ak Parti’nin o ünlü tüzük maddesindeki olası değişikliğin ardından yeniden siyaset sahnesinde yer alacak.

Demirel’in ilginç bir sözü vardır. Der ki, Siyasetin bir kapısı vardır, girdin mi çıkışı yoktur. Özak’ın ki de böyledir.

Özak’ın adının Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için geçmesi öylesine uydurulmuş bir siyasi dedikodu değildir. Bu seslendirilerek bir taban oluşturulmaktadır.

Bakın; Özak, bu ramazan boyunca Trabzon’un her yerinde olacak. Çarşısında pazarında kendi emeği ile kurduğu vakfının Ramazan yardımlarının organizasyonunda ev ziyaretlerinde dost kabullerinde Özak tam gün mesai yapacak.

Geçenlerde Özak’ı Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, il Başkanı Adnan Günnar ile birlikte gördüm. Özak bir ramazan programı yaptı ki kimin nerede olması kimi hangi bölgenin sorumluluğunu alması gerektiğini tek tek söyledi, planını yaptı.
Özak’ın bundan sonraki yol haritası, sivil hayata dönüşü değil siyasi hayatta tam gaz devam şeklindedir…

ALİ ÖZBAK’IN KREDİ KARTI

Ali Özbak, Trabzonspor’un Divan Kurulu başkanıdır. Kurul başkanlığını da bana göre iyi yürütüyor. Kuşkusuz herkeste olduğu gibi Özbak’ın bugünkü duruşu ile geçmişteki duruşu arasında ciddi farklar da yok değil.

Mesela, Nuri Albayrak’ın Limandaki ofisini Nevzat Şakar ile adeta basarak kulüp borçlanıyor transfer yapma diyen Özbak’ın bugünkü yönetimin bütçe açığı ile ilgili hiçbir tespiti yok.

Ya dünkü tavrı yanlıştı. Bu da bugünkü duruşu. Onu bilemeyiz
Taktir taraftarın(!)

Ama bana göre iki duruşu da doğru..

Çünkü ben “Adamına göre Trabzonsporlu değilim…”

Ali Özbak şu sıralar bir hayli kızgın.

Trabzonspor’un Hollanda kampına nasıl gittiği yönündeki dedikodulara sinirli.

Özbak, Divan Kurulu başkanı olarak Trabzonspor’un her türlü organizasyonuna kulüp kaynaklarından gidebilir. Bunda hiçbir sakınca yok. Trabzon’un en üst düzey bürokratları, iş adamları, siyasetçileri, sanatçıları bilumum zevatı Avrupa Kupası maçlarına kafilelerle getirilip götürülüyor da Divan Başkanı Hollanda’ya gitse ne olur. Kaldı ki bu tür davetlerin hiçbir sakıncası sıkıntısı yok. Bu bir lobi hareketidir. Hani Trabzonspor Hollanda’ya yerel gazetecileri de getirseydi. Bundan önce getirdi mesela..Kimse de sorun yapmadı. Yanlış demedi.

Kaldı ki, Ali Özbak Hollanda’ya kendi imkanları ile de gedebilir, yönetim de kendi imkanlarını kullandırabilir.

Özbak’ın Hollanda’ya kendi imkanlarımla gittim, kredi kartımın hesap hareketlerini bile görebilirsiniz demesi; bulunduğu konumla bağdaşmıyor.

Biz biliyoruz ki; birçok yönetici dostumuz arkadaşımız kendi adına birçok dostunu arkadaşını da Trabzonspor’un enternasyonal maçlarına davet ediyor, getiriyor, masraflarını karşılıyor.
Bu satırın yazarı ben Ali Savaş bile böyle davetler aldım babalar gibi de gittim.

Örneğin ben Trabzonspor’un Şike davasındaki müdahillik sürecini takip için İstanbul’a kendi imkanlarımla gittim. Mahkemeye önce tabanvay sonra tramvay sonra da halk otobüsü ile Çağlayan’a indim.

Ali Özbak elbette o mahkemeye Trabzonspor’un hukuksal girişimleri yaparak ve de tüm masrafları karşılanarak gidecektir. Gitmeliydi. Ve gitti, kimse bir şey dedi mi.. Diyemez..

Divan Kurulu’nun bulunduğu mekanı hazırlayan , o mekanın her türlü temsil masraflarını da karşılayan yönetimin Özbak’ı Çağlayan’a değil Hollanda’ya değil Ay’a, Mars’a götürüp getirmesi kadar doğal bir şey olamaz.

O nedenle Özbak kredi kartlarının hesap hareketlerini kendi cüzdanına anlatsın..

Bize değil…