Bir resmi izlemek için ne kadar zaman ayırıyorsunuz? Üç dakika? Beş dakika?
Peki siz hiç düşündünüz mü o resmin göz sofranıza gelmeden önce ne kadar zamanda pişirildiğini?

Bir resmin boyaması boyamaya ayrılan zaman saatler, bazen günler alır. Yani sanatçı sizin ruhunuzda birkaç dakikalık bir etki bırakmak için kim bilir ne kadar zamanını harcamıştır? Nelerden fedakarlık etmiştir? Hangi ruh depremlerini, iç çekişmeleri yaşamıştır? Tabi ki sanatçı sanatını öncelikle kendi zevki, beğenisi ve kendi ruhunu tatmin için yola çıkmıştır ama iş görücüye çıktığı anda bireysellik ortadan kalkarak toplumsallaşma gerçekleşmiştir. Bu açıdan sizin yani sanat tüketicilerinin görüşleri artik devreye girmiştir. 
Resim sergileri yarim saatte bilemedin bir saatte geziliverir. Oysa oluşturulan o serginin mutfağında sanatçı aylarını bazen yıllarını geçirmiştir. Siz günlük uğraşlar içindeyken, sanatçı bu yasam savaşının içinde bir cephe daha açarak oluşturmaktadır sanatını. Siz aksam ne yesek diye düşünürken o yapacağı resmi tasarlamaktadır. Belki de yemeğini bile yemeyi unutacaktır.Çoğu zamanda sevdiklerine ayırdığı vakitlerden çalarak yapmaktadır bunu
Femin & Art Kadın Sanatçılar Derneği 5. Uluslararsı resim festivalini 20 ülkeden gelen 100 sanatçıyla gerçekleştirdi.Her yıl festival kapsamında birdizi etkinliği ilçelerde, yaylalarda halkın içinde yaparak sanatı halkla buluşturuyor.Okulların duvarlarını,düğün salonlarını,üstgeçit ayaklarını,elektrik trafolarını resimlerken amacı gelen yabancı sanatçılara şehri,halkını,kültürünü,doğasını,yemeğini,müziğini,folklorunu tanıtırken,halkımızınde sanatla buluşması,estetik duygularının gelişmesine katkı yapmak.

İzliyorum resim yapılan duvarlar daha önce rastgele afişler asılır,yırtılır çirkin görünümdeydi.Şimdi vatandaş sahip çıkıyor koruyor.Turistler gelip fotoğraf çekiyormuş.

Metrekaresine ençok sanatçı düşen şehir olma özelliğimizi; metre karesine ençok sanat izleyicisi düşene dönüştrdüğümüzde sanat amacına ulaşacaktır.

İkinci dünya savaşı sonrası o şehirleri yerle bir olmuş Almanya'da ilk restore edilen ve kullanıma açılan binalar Opera binaları ve sanat kurumları. O büyük savaşa rağmen Almanya’nın altmış yılda kat ettiği yol ortada.Gelişmiş ülkelerin sanata değer verdiği doğru değil,sanata değer verdikleri için gelişmişlerdir.
Sanat bilimide teknolojiyide besler.Sanatçı hayal eder kurgular,bilim merak eder, dener,teknoloji uygular. 
Sanat herkes için gerekli. Hemde ekmek kadar, su kadar gerekli. Sanat insanları ve toplumları güzelleştirir, geliştirir, çünkü yarına seslenir


Çünkü sanat herkes içindir.