Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, TSİAD Genel Kurulunda Fenerbahçe saldırısı hakkında flaş açıklamalarda bulundu

İste o açıklama
Geçen sene Hüseyin Avni Aker'de Fenerbahçe maçında yaşanan saha karışıklığını örnek göstererek, "O zaman tedbir aldık. Suçlu olduk şimdi son saldırıda güvenlik zafiyeti mi var dediniz" diyerek üstü kapalı göndermelerde bulundu

Olay Cumartesi günü gerçekleşti. Ben evdeydim. Ben hemen kalktim ve evde oturup takip edebilirdim. Ancak doğrudan havalimanına gittim. Dedim ki öncellikle kafileyi güvenli şekilde İstanbul intikal ettirin. Bölgede jandarma ve emniyete talimat vererek bölgeyi hakim olduk.

Yol üzerinde yaklaşık 450 kişi ile güvenlik tedbiri aldık. Bu konu gündeme alındığı zaman geçen Fenerbahçe maçını hatırlamakta fayda var. Ulusal ve yerel yorumları bir ataya getirip karıştırıyoruz.

O gün niye güvenlik tedbiri neden alınmıyor diyenler son olayda güvenlik zafiyeti mi var dediler. Spor dünyasında hastalık var. Birikti birikti insanlarda gerginlik oldum bu olay bir şekilde patlayacakti.

İlk sıkıntıyı gecen sene yaşadık. O sıkıntıyı biz Trabzon olarak en az zahiyatta yarattım.
"Terör yok"

Ben taşlı saldırı derken olayın soğumasını sağladı ancak bilerek yaptığım bir olay değil.

Sonra bölgede fişekler bulduk silahı bulduk. Bütün göstergeler belli bu yerelden kendini bilmez kişiler yaptı dedim. Öyle senaryolar uretildiki.

Terör örgütü dediler neler demediler ki. Sonralı günlerde iki kişi üzerinde yoğunlaştik. Göz altılar oldu ama bilgi sızdı. Biz sonra çıktık sabah açıklama yaptık. Olayın failleri yakalandı. Olay kapandı ifadesini kullanmadım.

Terör diyen oldu senaryo diyen oldu. Ondan sonra ben konuşmadım.

Ancak son bir örnek vereyim ulusal bir gazetede olayı öyle bir anlatmış ki benim bilmediklerim var.

Muhbiri aradı arkadaşlar. Muhabire diyoruz nerden yazdım merkez diyor merkez muhabir diyor. Trabzon'da bazı yerel medyada ise terör çıkınca neden sustular. Öyle bir bulguda yok.  Terör yok. Senaryoyu uyduruyorlar. İlk baştan yapmamız gerekenler şuydu biz bu olayı kınıyoruz yapanları bulmak için çalışıyoruz demeliydim.

Ama öyle açıklama yapmayınca Trabzonspor'a karşı olduğum seklinde gösterildi.

Bu konuyu konuşmak istemedim ama olayın gidişatı budur.

Bu yükün Trabzonsporlulara kalmaması için uğraşıyoruz.