61SAAT HABER SERVİSİ

Trabzon Ortahisar Belediye Meclisinde bugün en fazla tartışma yaratan konulardan biri Havalimanı Mania Planı nedeniyle Yalıncak’ta yapılan konutların ruhsatlarının iptali olurken bir diğeri ise Pelitli’de kentsel dönüşüm nedeniyle yaşanan sorunlar oldu.

Bu konuları gündeme getiren Ortahisar Belediye Meclisi MHP Grup Başkanı Davut Çakıroğlu, Pelitli’de hafriyat sahasına dökülen çöplerin bölgede büyük çevre kirliliğine neden olduğunu kaydetti.

Çakıroğlu, “Birinci öncelik olarak benim önerim bir an önce hafriyat alanın ortadan kaldırılması. Medeni çalışma şartları ortaya konularak yolla çalışma alanının kapatılması burada hem can güvenliği, görüntü kirliliği gibi bir çok alan var. Ben kömür cüruflarını söyledim. Bildiğimi biyolojik atıklarda orada” dedi.

Bunun üzerine Meclis Başkan Vekili Nusret Onur, “Benim de yolumun üzerinde. Her sabah orayı görünce çok kötü bir görüntü var. Bütün herkes pisliğini oraya döküyor.” İfadelerini kullandı.
Bunun üzerine Ortahisar Belediyesi Başkan Yardımcısı Erdoğan Beder, “Pelitli ile ilgili şunu söyleyebilirim. Dün ve önceki gün Ankara’daydım. O kentsel dönüşüm projesi ile ilgili TOKİ ile görüşmeler yaptık. Orada daha önce hazırlanan proje var. TOKİ’nin sanki o projeyi revize etmek gibi bir düşüncesi var. Şuna da ihale edilmesi için bir şey yok. Şuan orada 3 parselin devri söz konusu. Devir işlemleri bitince hemen ihale yapılacak. İnşallah o kötü görüntü de bu hafriyat süreci başlamasının ardından başlayacak. Çöp dökülmesi açısından söylenecek bir şey yok” dedi.
Son olarak MHP’li Çakır ise meclis çıkışında gazetecilerle sohbetinde bölgede Yalıncak ve Pelitli’nin birleştirerek yeni bir ilçe yapılması önerisinde bulundu. Çakır, burada ki nüfusa yeterince hizmet götürülemediğini ve bu noktada iki mahallenin ilçe yapılması gerektiğini kaydetti. 
Çakıroğlu’nun bu önerisi Trabzon’da nasıl yankı bulacak merak konusu.