Aralarında Trabzon, İstanbul, Ankara, İzmir'in de bulunduğu illerde peş peşe elektrik kesintileri yaşanıyor.

İstanbul'un yoğunluk nedeniyle Bedaş'ın sitesine de ulaşılamadı. Bursa, Adana, Bitlis, Çanakkale, Hatay, Denizli, Eskişehir, İzmit, Bilecik, Samsun'dan da kesintiler olduğu yönünde bilgiler geliyor.

BEDAŞ: İstanbul'a yarım saat içinde enerji verilecek. İstanbul'da Maslak, Kadıköy ve Üsküdar'a elektrik verilmeye başlandı. Ankara ve İstanbul'un yüzde 15'ine elektrik verilmeye başlandı.

Trabzon'da elektrik saat 19.36 sularında tekrar kesildi.

Elektrik kesintisiyle ilgili Bakan Taner Yıldız açıklama yaptı. Taner Yıldız'ın yaptığı açıklama şu şekilde yer aldı: Şu anda enerji verilmeyen yer kalmadı.


Bakan Taner Yıldız'ın açıklamaların ardından Trabzon'a elektrik verilmeye başlandı.

AYRINTILAR GELECEK...

‘SIKINTI TEİAŞ’DAN KAYNAKLI’

Konu ile ilgili Boğaziçi Elektrik Dağıtım’dan yapılan açıklamada, sıkıntının kaynağında TEİAŞ’ın (Türkiye Elektrik İletim A.Ş.) sisteminde yaşanan bir sorun bulunuyor. İstanbul’un bazı bölgeleri yanı sıra Türkiye’nin bazı illerinde de benzer sıkıntı yaşanıyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yetkilileri, 15 yıldan beri ilk kez böyle ülke genelinde elektrik kesintisi olduğunu söylediler. Yetkililer, “Otoyol olarak tabir edilen büyük hatlarda sıkıntı var. Kesintinin nedeni araştırılıyor. İlk izlenimler arızanın Ege bölgesi kaynaklı olabileceğini ortaya koyuyor. Arızanın giderilmesi için bütün olanaklar seferber edildi” dediler.

Ayrıntılar geliyor...