Peki, altın ne zaman alınmalı, ne zaman satılmalı? Altın fiyatları neye göre değişir? Çeyrek altın mı almalı, bilezik mi yoksa gram altın mı? Altın yorumları neye göre yapılır? Altın fiyatı ve altın ayarı arasında nasıl bir ilişki vardır? Yukarıda örneklendirdiğimiz gibi aklınıza altına dair pek çok soru gelebilir, bugün bu soruların bir kısmını cevaplandırmaya çalışacağız. Kimyasal açıdan Au simgesi ile gösterilen ve 1064 santigrat derece sıcaklıkta eriyen, işlenebilirliği kolay olan değerli bir elementtir altın.

Altının tarihçesi M.Ö. 3200 yıllarına kadar gider. Altın, yer kürenin yaklaşık olarak milyonda birini kaplar ve doğada düşük konsantrasyonlar şeklinde bulunur. Çok eski çağlardan beri milletler arası ticari amaçlar için kullanılmıştır. Günümüzde altın hem yatırım yapma hem de hediye etme-kullanma amaçları ile satın alınmaktadır. Altın alırken ne amaçla aldığınızı akılda tutarak almalısınız. Eğer yatırım amaçlı altın alacaksanız gram altın ya da çeyrek altın almanız daha uygun olacaktır. Hediye ya da takı amaçlı aldığınız altınların işçilik oranları yüksek olduğundan daha sonra sattığınız zaman daha az paraya satarsınız. Bu nedenle yatırım amaçlı altın alacaksanız gram ya da külçe altın tercih edin. Altınlarınızı evinizde biriktirebileceğiniz gibi bankalardan altın alıp orada tutmanızda mümkün. Söz konusu güvenlik olunca altını bankada tutmak daha makul bir seçim olacaktır. Altının bütün dünyada bu denli tercih edilmesinin sebebi ise ekonomik krizlerden nispeten daha az etkilenmesi ve uzun vadede fayda sağlıyor oluşudur. Yatırım yapma gibi bir amacınız varsa eğer uzmanların yaptığı altın yorumlarını takip edin ve güncel altın fiyatlarını sürekli kontrol edin.

altın fiyatları bazı zamanlar çok yükselirken bazı zamanlarda çok düşebilmektedir. Böyle durumları takip ederek, fiyatlar düşünce altın alabilir ve yükselince satabilirsiniz. Bu şekilde kazancınızı artırmış olursunuz. Altın fiyatlarına dair doğru değerlendirme yapabilmek için en yakın geçmişteki altın yorumları ve fiyatları göz önünde bulundurulmalıdır. Dünyanın genel anlamda ekonomisi de göz önünde bulundurulmalıdır. Bütün ülkeleri etkileyen ekonomik krizler dolaylı olarak altın fiyatlarında düşüşe sebep olacaktır. Hem yatırım hem de kullanım amaçlı altın arıyorsanız eğer burma bilezik tercih edebilirsiniz. Bu bilezikler 22 ayar, 24 ayar ve daha farklı ayarlarda alınabilir. Dün, 17.05.2016 tarihinde altın fiyatı rekor kırdı ve çeyrek altın 205 liradan satıldı. Yatırım amaçlı altın alın ancak çok acil bir durum söz konusu değilse bu fiyata altın almayın. Kazanç elde etmek için varsa elinizde altın bu yüksek fiyatlardan faydalanıp satın ve güncel altın fiyatlarını takip ederek, daha sonraki bir zamanda, daha düşük bir fiyata tekrar alım yapın.

Bu strateji size her zaman fayda sağlayacaktır. İnternetten ya da televizyondan sürekli olarak canlı altın fiyatı takip etmeniz mümkündür. Bu tür fiyat verilerinde hem alış hem satış hem de fark ücretleri tablosu mevcuttur. Buradan gerekli karşılaştırmaları yapıp size uygun kararı verebilirsiniz. Bütün altın alım ve satım işlemlerinizi internetten de yapabilirsiniz. Bunun için güvenilir site olduğundan emin olduğunuz yerleri kullanın. Bankalardan aldığınız altınlar için bu yöntemi kullanabilirsiniz. Bankalara ait altın günleri yapılmaktadır, bu günleri takip edebilir ya da bu tür zamanlara katılım gösterebilirsiniz. Böylelikle aklınıza takılan her soruyu direkt muhataplarına sormuş olursunuz ve daha güvenilir bilgi alırsınız.