Merkez Bankası Başkanı Başçı, Sheraton Otel'de düzenlenen bir toplantıyla enflasyon raporunu açıkladı. Başçı, enflasyon tahminlerini oluştururken gelecek dönemde ek parasal sıkılaştırmanın daha sık yapılacağını ve buna bağlı olarak kredilerin yıllık büyüme oranının yüzde 14 civarında seyredeceğini tahmin ettiklerini söyledi. Enflasyonun bu yılın son çeyreğine kadar hedefin belirgin olarak üzerinde seyretmesini, 3. çeyrekten itibaren kademeli, son çeyrekte ise belirgin şekilde düşmesini beklediklerini belirten Başçı, şunları kaydetti:

''Enflasyonun, 2012 yılı sonunda orta noktası yüzde 6,5 olmak üzere yüzde 5,3 ile yüzde 7,7 aralığında, 2013 yılı sonunda ise orta noktası yüzde 5,2 olmak üzere yüzde 3,4 ile yüzde 7,0 aralığında gerçekleşeceğini tahmin ediyoruz. Orta vadede enflasyonun yüzde 5 hedefi düzeyinde istikrar kazanacağını öngörüyoruz."

Başçı, gıda fiyatlarının yıllık artış oranının yüzde 7,5 olarak korunduğunu söyleyerek, petrol fiyatlarındaki varsayımlarını 2012 yılı için 120 dolar, 2013 yılı için ise 115 dolar seviyesine çıkardıklarını belirtti.