Trabzon 5. İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı, KTÜ Osman Turan Kongre ve Kültür Merkezi’nde açıldı. TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, açılış töreninde yaptığı konuşmada, “İşverenler her zaman kalıcı çalışan arar. Geleceğe hazırlanırken, bir işyerinden emekli olmayı düşünenlere şunu söyleyebiliriz ki, kendinizi yetiştirin. Eğitimlere katılın ki, sertifikalarınızla tercih edilebilir duruma gelin” dedi.
 
Fuarın açılışı nedeniyle düzenlenen törene Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Trabzon Milletvekili Salih Cora, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, İşkur Genel Müdür Yardımcısı Abdürrahim Şenocak, TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, TESOB Başkanı Metin Kara, protokol üyeleri, firma temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
 
Açılış konuşmalarında söz alan TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, özel sektörün daha fazla iş yeri açarak üretimi dolayısıyla istihdamı artırmak için çalışması gerektiğinin altını çizerek şunları söyledi:
 
“Küçük bazda sürekli eğitimler vermekteyiz. KOBİ’lerin kurulması, işyerlerinin kendilerini geleceğe hazırlaması konusunda verilen eğitimler çok başarılı olmakta. Açmış olduğumuz eğitimler sürekli dolu geçmektedir. Hemen her ay bir eğitim sınıfımız devam ediyor. Yeni nesil artık kendi işini kurma arzusu peşinde. Bir işyerine girip orada işçi olarak çalışmak yerine, işyeri açarak kendini kanıtlama peşinde. Ayrıca bölgemizde OSB’ler ya da sanayi bölgeleri kurarak yeni işyerlerinin açılması yönünde büyük talep var. Yeni açılan her işyeri istihdama önemli miktarda katkı sağlayacaktır. Yeni işyerlerinin açılmasında kolaylık sağlanmasında, özellikle OSB’lerin altyapılarının geliştirilmesinde gösterilen başarılı çalışmalar nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Ayrıca formalitelerin hızlı şekilde tamamlanması ve yatırımların hayata geçmesi konusunda sayın valimizin yaptıkları bizlerin bürokrasiden beklediği sonuçlardı. Sayın valimize de teşekkür ediyorum. Bizler gerekli çalışmaları sürdürüyoruz.”
 
“KENDİNİZİ YETİŞTİRİN”
 
Etkinlikte iş başvurusunda bulunacaklara da çeşitli tavsiyeler veren Başkan Hacısalihoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
“Önemli olan sizlerin nerelerde çalışma azminde olduğunuzu göstermeniz. İşverenler her zaman kalıcı çalışan arar. Sürekli işçi değişikliği yapmak istemez. Önemli olan işe giren kişinin orada sebat edip kalmasıdır. İşveren işin kolayına kaçanları tercih etmez. Geleceğe hazırlanırken, bir işyerinden emekli olmayı düşünenlere şunu söyleyebiliriz ki, kendinizi yetiştirin. Eğitimlere katılın ki, sertifikalarınızla tercih edilebilir duruma gelin. Geleceğe dönük eğitimleri aksatmayın, noksan bırakmayın. Çünkü şehrimizde bu konuda imkan çok. İşkur ve KOSGEB’in destekleri ve eğitim çalışmaları var. Devletimizin özel sektöre istihdam konusunda destekleri artmaktadır. İşbaşı eğitiminde işverenler aldıkları elemanların yüzde 80’ini çalıştırmaya devam ediyor. Bu çok iyi bir rakam. İşe geçici olarak bakmamak gerekiyor. Devlet desteğini sürdürürken sizler de işbaşı eğitimi olarak girdiğiniz yerlerde ömür boyu kalıp geleceğinizi garanti altına almak için çabalamalısınız.”
 
Konuşmaların ardından İşkur projelerinde en fazla yer alan, işbirliği yapan, ayrıca en fazla kadın işçi çalıştıran firmalara plaketleri protokol üyeleri tarafından verildi.
 
Törenin ardından açılış kurdelesi kesildi ve firmaların ve çeşitli kuruluşların açtığı stantlar gezildi. Trabzon Valiliği’nin himayesinde, Çalışma ve İş Kurumu organizatörlüğünde düzenlenen Trabzon 5. İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı iki gün sürecek.