İlk yarının ortasından sonuna kadar tempolu bir oyun seyrettik. Sivasspor daha atak gözükse de ilerleyen dakikalarda Trabzonspor sağlı sollu ataklarla gol pozisyonları buldu. Maç Tolga’nın 7. dakikada sakatlanıp yerini Onur’a bırakması ile başladı. Şenol Güneş yerinde bir kararla sağbekte Zeki Yavru ile oyuna başladı. Sağda Zeki solda Emerson savunma ve hücumda takıma çok katkıda bulundular. Sivas kalecisi Borjan nefis kurtarışlarla takımının soyunma odasına gol yedirmeden gitmesini sağladı.

İlk yarının uzatma dakikalarında Mustafa’nın kafa vuruşunu kaleci çizgiden çıkarınca Trabzon adına ilk yarıda yapacak pek bir şey kalmadı. Trabzonspor ikinci yarıya da aynı tempo ile başladı. Ama karşısındaki Sivasspor iyi bir kadroya sahip, Eneramo ileride, Aatif ve Erman orta sahada takımlarına çok katkıda bulundular. Buna rağmen Trabzonspor oturmuş bir kadroya sahip Sivasspor’a karşı sezonun en atak oyununu oynadı. Ayrıca savunmada da dikkatli davrandı. Hafta içinde 1461 Trabzonspor hazırlık maçında Halil formu ile haftanın yıldızı olacağını zaten göstermişti. Attığı nefis gol tam jeneriklikti.

Halil’e gol pasını verenYasin ve Sapara da Trabzonspor’a çok katkıda bulundu. Bu oyuncunun 55’de şutunun yan direkten döndüğünü de belirtmem gerek.. Zeki ve Emerson savunmaya güç katmalarının yanı sıra her geçen gün daha da iyi olacaklarının sinyalini verdiler. Bu da savunmanın daha güçlü ve az hata yapacağını gösteriyor.
Bordo-Mavili ekipte aslında önemli eksikler vardı. Ancak sahaya çıkan onbir bu eksikliği kimseye hissettirmedi. Takımdaşlık adına gelişmeler var. Özellikle omuzu zedelenen ve acı içinde kenarda oturan Tolga’nın, Sivas’ın frikik atışında kenara kadar gelip barajı uyarması bence çok önemliydi. 71’de Henrique’nin yerine oyuna giren yeni transfer Janko için olumlu ya da olumsuz bir şey söylemek istemem. 11’de başlayıp 90 dakika oynadığında bir fikir sahibi olabiliriz. Trabzonspor dünkü futboluyla yeniden toparlandığını gösterdi. Umarım bu tek maçta kalmaz ve her gün üzerine koyarak devam eder.