61SAAT HABER SERVİSİ

Ak Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Adnan Günnar, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun bugünkü Büyükşehir belediye meclisinde, Akyazı Spor Kompleksine Recep Tayyip Erdoğan isminin verilmesiyle ilgili önerisini sonuna kadar desteklediğini açıkladı.

Günnar açıklamasında şu ifadelere yer verdi;
"Öncelikle şunu belirtmek isterim ki 2009 yerel seçimlerinde Trabzon halkımız seçim meydanında dönemin başbakanı şimdiki Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Sayın Recep Tayyip Erdogan’dan Akyazı Spor Kompleksi’ni istedi. Sayın Başbakanımız da ‘Söz veriyorum yapacağım’ dedi.

Talimat verdi yasa değiştirdi. Ve bugün Trabzonsporumuz için muhteşem bir stadyumun ve spor kompelksinin yükselişine şahit oluyoruz. 

Bu eserin sahibi kim, o gün söz veren, Trabzon için Türkiye’de yasa değiştiren Sayın Recep Tayyip Erdoğan değil mi?

Öncelikle şunu belirteyim. Trabzonsopurumuzun stadyumunun ismini Trabzonspor yönetimi belirleyecektir.  Bunu Sayın Belediye Başkanımız Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’da böyle ifade etmiştir.

Bu sponsorluk anlaşması karşılığı olur veya olmaz. Fakat stadyumun ismine Trabzonspor yönetimi ve camiası haricinde kimse karışamaz.

Fakat Akyazı’daki diğer yatırımları içine alan komplekse, Trabzon halkının yüzde 70’inin teveccüh ettiği, Cumhurbaşkanı seçilmesi için destek verdiği bir kişinin isminin verilmesinde neden bir sakınca olsun ki?

Türkiye’de denizin üzerine stadium yapılan başka bir şehir varmı Allah aşkına. Bu kimin sayesinde. Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın sayesinde tabi ki?

E o zaman Sayın Recep tayyip Erdoğan’ın bu şehre kazandırığı bu muhteşem yatırıma neden isminin verilmesine karşı çıkılıyor ki?

Bu ülkede, geçmişte Süleyman Demirel’lerin, Turgut Özal’ların, Bülent Ecevitlerin

İsimleri üniversitelere, havalimanlarına ve birçok yatırıma verilmedi mi? Verildi. Haklarıydı da. Yatırımları yapan onlardı. Şimdi sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın özenle takip ettiği, yapılması için Türkiye’de yasa değiştirdiği bir komplekse adının verilmesi teklifine neden karşı çıkılıyor.

Sayın Gümrükçüoğlu’nun telifini sonuna kadar destekliyorum.

Sayın Başbakanımız Trabzonspor’a İstanbul’da çok değerli arazilerin tahsisinde, Hüseyin Avni Aker Stadyumu’nun tadilatında büyük destekleri olmamışmıdır. Olmuştur.
Hatta bu destekleri yüzünden Aziz Yıldırım Başbakan Erdoğan’a ağır eleştirilerde bulunmuştur.

Türkiye’de yıllardır şike yapılmıyormuydu. Peki bu işi neden Ak Parti meclise taşıdı. Neden Recep Tayyip Erdogan şikecilerin yargılanmasının önünün açılması için yasa değişikliğine onay verdi. Şikenin ortaya çıkmasında üstün gayretini. Başarısını bu millet nasıl görmezden gelir.

Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın isminin Akyazı Spor Kompleksine verilmesini sonuna kadar destekliyorum. Stadyumumuzun ismi konusunda ise karar Trabzonsporumuzundur. Trabzonspor yöneti ve camiasınındır’ ifadelerini kullandı.