61SAAT HABER SERVİSİ

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun Akyazı Spor Kompleksi’ne ‘Recep Tayyip Erdoğan’ isminin verilmesi yönündeki teklifine CHP ateş püskürdü.

CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun Akyazı Spor Kompleksi’ne ‘Recep Tayyip Erdoğan’ isminin verilmesi yönündeki teklife ateş püskürdü.

Canalioğlu ‘Trabzonspor tarihini bilmeyen Bir Belediye Başkanı şehri yönetiyor. Bu çok acı bir durum. Yazıklar olsun. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu yalakalık yapacağına kupanın kimde olduğunu hatırlasın ve Trabzonspor tarihini bir okusun. Hüseyin Avni Aker efsanesini bir anlasın. Trabzonspor’un isminin siyasete alet edilmeyeceğini bilsin. Bu kadar da olmaz.  Yaptım olduya getirip Trabzonpor ismini zedelemesin.  Bu teklifini şiddetle kınıyorum. Trabzon komuoyunu bu konuda duyarlı olmaya davet ediyorum ve taraftarımıza kupanın kinde olduğunuda yeniden hatırlatmak istiyorum.

CHP Trabzon İl Başkanı Yavuz Karan ise daha ağır bir açıklama yaparak ‘Trabzonspor’un ismini kimseye yedirmeyiz. Gitsin Rize’deki Stadyuma isterse annesinin adını koysun ama Akyazı’ya karışmasın’ ifadelerini kullandı.