Maalesef bu gün de Trabzonspor ve taraftarları için olumlu ve güzel şeyler yazamayacağım, herhangi bir YAZARIN da yazabileceğini sanmıyorum.

Bundan önceki iki hafta Teknik Direktör Şenol Güneş’in hataları ile Trabzonspor’un 5 puan kaybettiğini yazmıştık, ama o maçlarda hakem hataları çok bariz idi. Dün oynanan Antalyaspor maçında ise hakemin Trabzonspor’un aleyhine yanlış kararları olsa da maçın skoruna etki etmedi.

KENDİSİNDEN ÜMİT KESİLEN ARİAN İLK YARININ BAŞINDA GOLÜ ATTI

Maçın başlarında, aylardır takımda oynamayan veya oynatılmayan Adrian ve son iki haftadır oynatılan Janko ikilisinin becerisi ile bir gol bulan Trabzonspor ilk yarıda genelde rakibine pozisyon vermeyen dengeli bir oyun oynadı. Trabzonspor’a yakışan iyi bir oyun olmasa da rakibinin kötü oyunu nedeni ile taraftarın puan veya puanlar konusunda ümidi vardı ilk yarının sonunda.

İKİNCİ YARIDA TRABZONSPOR ÇÖKTÜ

İkinci yarının başlaması ile Trabzonspor attığı tek gol ile galibiyeti garantilemiş gibi pasif ve geriye dönük bir oyun oynamaya başladı. Tabi bunda rakip takımın teknik direktörünün oyuncu tercihleri ve oyun sisteminin etkisi büyüktü. Adamlar her yanda pres yapmaya ve Trabzonspor’a adım attırmamaya başladı. Trabzonspor’da ise Janko dışında oyun oynamaya çalışan kimse yoktu.

ŞİFO MEHMET HAMLE ÜSTÜNE HAMLE YAPTI

Antalyaspor, maçın hakimi olmasına rağmen golü bulamayınca teknik direktörü Şifo Mehmet 64. dakikada önce Murat’ı oyuna aldı, takımı biraz daha canlandı. Yine gol gelmeyince 75. dakikada Ömer’i de oyuna aldı ve takımını daha da gole dönük oynatmaya başladı. Sonuçta 86 ve 90+2. dakikalarda oyuna sonradan alınan bu iki oyuncu birer gol attı.

ŞENOL GÜNEŞ ŞİFO’NUN HAMLELERİNE CEVAPVEREMEDİ

Antalyaspor hocasının bu hamlelerine Şenol Hoca da Olcan ve Soner’in yerine oyuna Volkan ve Serkan’ı aldı. Ve bu iki oyuncu birer hata yaparak takıma iki gol yedirdi.

TEKNİK DİREKTÖR FARKI TEKNİK NAKAVTI GETİRDİ

Sonuçta, doğru tercihler yapan Mehmet Hoca’nın takımı, uzun zamandır oynamayan ve bence hatalı tercihler olan iki oyuncuyu oyuna alan Şenol Hoca’nın takımını tabiri caiz ise TEKNİK NAKAVT ile yendi.

ŞENOL HOCA’YA SON SÖZLER

Sayın Hocam, sizin Trabzonspor’luluğunuzdan ve Teknik Adam kalitenizden kimsenin şüphesi yoktur. Ama şu anda oyuncularınızla sinerjinizi mi kaybettiniz?, yoksa pozitif enerjiniz mi bitti? bilmiyorum. Bu aşamada çok sevdiğinizi bildiğimiz takımınıza zarar veriyorsunuz. BIRAKIN GİDİN DİYEMİYORUM, AMA BİR SÜRELİĞİNE BU İŞE ARA VERSENİZ İYİ OLACAK. Belki başka bir oyuncu gurubu ve başka bir yönetimle bu işe tekrar başlarsınız. Zira, taraftar çok üzgün ve boynu bükük. Tek sorumlunun siz olmadığınızı ve yönetim sizden daha çok hata yaptığını da biliyoruz. Ama onların takımın durumundan sizin kadar üzüldüklerini sanmıyorum.

Aksi halde bu hezimetler devam edecek gibi görünüyor buradan.