ÇORUM (AA) - Çorum'un İskilip ilçesinde, eski Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Selvi'ye, 1 Kasım 2015'teki Milletvekili Genel Seçimi'nde sandık başkanı olarak görev yaptığı okulda sandığın yerini değiştirdiği, oy pusulalarını çaldığı ve değiştirdiği iddiasıyla açılan davada 2,5 yıl hapis cezası verildi.

İskilip Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya "Usulüne aykırı olarak oy sandığının yerini değiştirme, açma, çalma, tahrip etme ve oy zarflarını çalınması" iddiasıyla tutuksuz yargılanan Selvi katılmadı.

Selvi'yi 3 yıl hapis cezasına çarptıran mahkeme, daha sonra sanığın duruşmadaki iyi halini göz önünde bulundurarak cezayı 2 yıl 6 aya düşürdü. Mahkeme, ayrıca Selvi'nin üzerine atılı suçlarla ilgili yalan beyanda bulundukları gerekçesiyle sandık görevlileri Müştak K. ve Mustafa S. hakkında da suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.

MHP İskilip İlçe Başkanlığı, 1 Kasım 2015'teki Milletvekili Genel Seçimi'nde ilçeye bağlı Sarıkavak köyünde sandık başkanı olarak görev yapan eski İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Selvi ile sandık görevlileri Müştak K. ve Mustafa S. hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Bu arada Selvi'nin başka bir soruşturma kapsamında bir süre önce İlçe Milli Eğitim Müdür Vekilliği görevinden alınarak, başka bir ilçedeki okulda öğretmen olarak görevlendirildiği öğrenildi.