61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon Büyükşehir Belediyesi Meclisi Mart ayı son toplantısı bugün yapıldı. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu başkanlığında yapılan toplantıda Plan ve Bütçe Komisyonu – Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu ile İmar ve Bayındırlık Komisyonundan gelen maddeler görüşüldü.  
İmar Komisyonundan gelen ilk madde ise Yomra İlçesi Kaşüstü Kavşağında yapılan dalcık projesi oldu.  Daha önce Köprülü Kavşak olarak nazım ve uygulama imar planına işlenen proje, bugün yapılan değişiklikle dalcığa çevrildi…   Meclis oy birliği ile maddeyi kabul etti. Ancak meclis öncesinde Doğsan firmasının meclis üyelerine tek tek yazdığı mektuplar dile getirildi. Firma yapılacak projeden etkileneceğini meclis üyelerine bildirdi… 

İmar Komisyonu Üyesi Osman Nuri Ekim, “Daha önce köprülü kavşak olarak meclisimizde onaylanan kavşağı alt geçit olarak düzenlemesi meclisimize geldi. Komisyonumuz uygun görmüştür, takdir meclisimizindir” dedi. 

CHP’li üye Cahit Erdem ise, “Bakıyoruz ki gerçekten Karayolları Dalçık ile beraber orayı geçiyor. Şehircilik adına orada ki bağlantılar adına güzel bir karar olduğuna inanıyorum. Burada emeği geçen herkesi kutluyoruz” dedi. 

AK Partili üye İsmail Hakkı ise “Bununla alakalı bize yazı yazıldı. Orada ki Doğsan Tıbbi Malzeme Fabrikasının kapanmasına neden olacağı şeklinde bir yazı geldi. Bu konuda bizi aydınlatır mısınız?” diye konuştu. 

Bağımısız üye Ali Sağır ise, “O yazı bana da geldi. Ben kendilerini aradım. Maddi yönden, verdikleri hizmet yönünden, çalıştırdıkları hizmet yönünden tebrik ettim. Nasıl mağdur olduğunu, ne olduğunu konularda bilgi verin dedim. Bana dönmediler” diye konuştu. 

KAVŞAK MAHKEMELİK OLABİLİR.. 

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ise, “Doğsan Tıbbi Malzeme Sanayi Fabrikasının Müracaatını biliyorum. Daha önce sağlık sektöründe çalışıyor olmamız sıralarında bilgi sahibiyim. O spesifik bir fabrika. Ameliyat ipliği üreten fabrika. Bazen ithal ihracatlarda problem olduğu zaman aslında stratejik bir ürün üreten fabrika. Emeğin ürünü olarak zamanında oraya kuruldu. Trabzon kökenli, Trabzonlu insanların kurduğu fabrika. Onun müracaatından bir önce ki projede önünde ki arazi etkilenmiyordu. Şimdi tadilatla yapılan projeden biraz daha etkileniyor. Önünde ki alanın hijyenik koşulların negatif etkileyeceği münasebetiyle fabrikanın üretiminin sıkıntılı hale geleceğini söyledi. Bunu çok daha önceden söyleselerdi şuandan sonra taşıyacak zaman kısıtlı olması münasebetiyle tekrar gözden geçirilmesini istediler. 

PROJE MAHKEMEYE GİDEBİLİR

Ben uzun uzun kendileriyle görüştüm. Karayolları bölge müdürlüğümüz, hem de yetkililerine gönderdim. Onlarla oturup konuşun. Yapılabilecek düzenleme varsa yapılsın diye.. Daha başka bu projeye münhasıran yapılabilecek değişikliğin pek mümkün olmadığı Karayolları Bölge Müdürlüğü ve teknik ekiplerce ifade edildi. Bunları bilgi arzı olarak paylamış olayım. Yani bir kapanma haliyle karşı karşıya kalmalarının yaklaşma mesafesi münasebetiyle zor durumda kalınacağının düşünülmediği ifade edildi bize. Biz onun da düşünce ve talebini saygıyla karşılıyoruz. Kendisi bu konuyu hukuki platforma taşıyacağını ifade etti. O konuda bir adım atıp atmadığını bilmiyoruz. Biz tabi belediyeler olarak, bu tarz projelerde kamu kurumunun hazırladığı ve bizim için imar yönünden bir problemi olmayan teknik çalışmanın ürünü olan projelerle bir engelleme cihetine gitmiyoruz. Daha çok bu teknik çalışmanın raporlarına göre onaylayarak şehre hizmetin devam ettirilebilmesinin önünü açmaya çalışıyoruz. Bu çerçevede daha önce köprülü kavşak düşüncesi de malumunuz Karayolları Bölge Müdürlüğünce getirilmiştir. Aslında 2008 yılında hazırlanmıştır. Sonra hazırlanma sonrasında ona ilgili imar düzenlemeleri istendiğinde ilgili yönetim belde belediyesiyle o imar düzenlemelerini ihmal etti. 

KURUM GÖRÜŞLERİNDE Kİ UYARILAR

Daha sonra 2013 yılında tekrar revize edilerek ölçekleri biraz daha sınırlandırılarak yapılmıştır. Sonra da yine zannediyorsam büyükşehir belediye meclisine geldi. Son haliyle az önce sizlerin görüşünde olduğu gibi onaylanmıştır. Bu konuda ki tutum ve davranışımızın hizmetin önünün açılması anlayışıyla devam ettiği hepinizin malumudur. Daha sonra başka talep dile getirildi. Biz de meclisimizde görüşülmüş şekliyle buyurun, “Bu işin merci neresidir, Karayolları Bölge Müdürlüğü ve Karayolları Genel Müdürlüğüdür. Bizim bu konuda her hangi bir dahlimiz aksi görüşüşümüz zaten olmaz” diye meclisimiz bu tarzda karar verip bize olan müracaatları ilgili kamu kuruluşuna iletti. Onların revize projesi bugün geldi. 

Alınan kurum görüşlerinde ki uyarıların dikkate alınmasını rapora yazarak imar komisyonu buraya getirdi” dedi. 

KARAYOLLARI İLK ÖNCE NEDEN DALÇIK YAPMADI

AK Partili üye Seyfullah Kınalı ise, “Meclisimizden kamuoyundan şöyle bir soru geçmektedir? “Hani bu böyle olabiliyordu da dalcık olarak neden yapılmadı?” diye soru geçiyor. Karayollarının temsilcisi olmadığından dolayı onlar adına bir şey söylemek istiyorum. Kurumların görüşünün içeriğini burada rapora yazmak geniş olurdu. Burada dereler ve su baskınları ile ilgili sıkıntı vardı. O anlamda DSİ’nin görüşünde bir çok görüş ortaya koyuldu. Bu koşulların gerçekleşmesi şartıyla onay verildi. Bu görüşler çerçevesinde mühendislik bir çok şartları zorlayarak dalcık projeyi ortaya çıkarmıştır. Geçen sene şartlarda zorlandığından dolayı üst geçit kullanıldı. Kamuoyundan gelen istek üzerine bu dalcık projesi ortaya çıkarıldı. Ben bu dalcık projesinin ortaya çıkmasına katkı sağlayan herkese buradan yine teşekkür ediyorum” dedi. 

İMAR YÖNÜNDEN BAKARIZ

Gümrükçüoğlu ise, “Bu işin okulu hukuki ve teknik sorumlusu yürüteni Karayolları bölge Müdürlüğü, Genel Müdürlüğü.. Kendisi çalışıp bize proje getirdiği zaman biz projeye imar yönünden yaklaşırız. Geçen yıl da yapılan işlem odur.. Daha sonra da talepleri aynı kuruma ilettik. Onların yaptığı çalışma neticesinde gelen proje imar yönünden bize problem teşkil etmiyorsa hizmet yerine gelsin eyvallah. Karayolların kendi finansmanı ile ortaya çıkacak bu hususa komisyonun raporunu arz ederek eyvallah deriz, buyurun deriz, devam ederiz. Yeter ki hizmet ifa edilsin. Zaman kaybedilmesin.. bu konuda ki ihtiyaç olan problemli yerlerin çözümüne gayret edilsin” diye konuştu.